19.8 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

WC papir će nam postati luksuz: Proizvođač higijenskih potrepština Essity upozorava na povećanje cijena

Pročitajte još:

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača higijenskih potrepština za široku potrošnju, švedska tvrtka Essity upozorava da kani povećati cijene proizvoda poput toaletnog papira i rola kuhinjskog papira
Viši menadžer Essityja, među čijim su globalnim brendovima Tempo, Lotus, Zewa, Vinda i TENA, rekao je da će se potrošači uskoro i sami uvjeriti u porast cijena higijenskih papirnatih proizvoda.

“Da bismo kompenzirali trendove troškova, mi u Essityju morat ćemo povećati cijene za ukupno gotovo 20 posto”, rekao je voditelj Essityjeva poslovanja robe široke potrošnje, Volker Zöller za njemački medijski portal T-Online.

“Ovo što se događa u našoj industriji u posljednjih nekoliko tjedana više nije normalno”, rekao je, aludirajući na velike troškove koji idu na sirovine i na potrošnju energije. Istaknuo je da su posebno ‘skočile’ cijene celuloze te dodao da problemi lanaca opskrbe i logistike dodatno pogoršavaju poteškoće s kojima se suočava tvrtka.

‘Poskupljenja su neizbježna’
“Cijene logistike u nekim su se slučajevima učetvorostručile, što je dodatno pogoršalo situaciju. U sljedećih nekoliko mjeseci situacija se neće poboljšati pa su stoga poskupljenja neizbježna”, rekao je Zöller, te dodao da pregovori s trgovcima već traju. Napomenuo je kako s većinom s većinom klijenata imaju otvorene ugovore, upravo kako bi mogli što brže reagirati, no smatra kako bi hitno trebalo prilagoditi čak i one dugoročne.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.7 ° C
24.3 °
21.1 °
45 %
1.5kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: