7.6 C
Zagreb
Utorak, 19 ožujka, 2024

Maturantica kolabirala dok je pisala esej u učionici bez klime

Pročitajte još:

Prilikom održavanja državne mature iz hrvatskog jezika u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj, jednoj učenici je pozlilo te ju je odvela Hitna pomoć. Djevojka je, kako doznaje Makarska Danas, pisala esej iz hrvatskog jezika koji traje 2 sata i 40 minuta, te je u jednom trenutku kolabirala. Pozvali su koordinatoricu i dali učenici vode, nakon čega su je išli otpratiti do WC-a, međutim, u jednom su joj trenutku otkazale noge te je izgubila svijest.

Djevojci je pružena pomoć u ambulanti Hitne pomoći gdje je dobila infuziju, a nakon toga su je poslali kući.

No, kako se doznaje, učionica u kojoj je pozlilo maturantici, nije imala klimu.

Učenici i koordinatorica su joj pokušali pomoći, no izgubila je svijest pa je po nju došla hitna pomoć.

Svatko normalan zapitat će se kako je moguće da u 21. stoljeću na do 40 stupnjeva Celzijusovih srednjoškolci skoro tri sata sjede u učionici bez klima-uređaja. Portal Makarska danas javlja da je Makaranki pozlilo malo pred kraj. Esej se inače piše 160 minuta, odnosno dva sata i 40 minuta.

Dobila je infuziju
“Pozvali su koordinatoricu i dali učenici vode, nakon čega su je išli otpratiti do WC-a, međutim, u jednom su joj trenutku otkazale noge te je izgubila svijest. Djevojci je pružena pomoć u ambulanti Hitne pomoći gdje je dobila infuziju nakon čega je upućena doma. Slabost i nesvjestice uslijed ovakvih nesnosnih vrućina kakvima svjedočimo posljednjih dana nije nešto neuobičajeno za timove Hitne pomoći, međutim, situacija bi sasvim sigurno bila podnošljivija da je učionica u kojoj je pozlilo maturantici bila klimatizirana. Nažalost, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića ima samo neke klimatizirane učionice”, navodi Makarska danas.

Makarska srednja škola donedavno nije imala e-Dnevnik, nema klimu, a zavjese su, kako podsjeća Makarska Danas, u više navrata šivali roditelji.

Nastavnik je godinama zlostavljao učenike
Podsjetimo da se škola našla u središtu skandala i 2012. godine kad je u javnost izašlo da u njoj radi profesor koji je imao seksualne odnose s učenikom u zamjenu za “bolju ocjenu”. Navodno se neko vrijeme znalo da profesor pipka učenike, ali nitko nije ništa poduzimao. Sve dok nije završilo u medijima.

Ova će škola očito još nebrojno puta morati puniti novinske stupce da bi se išta popravilo.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
7.6 ° C
8.3 °
4.9 °
58 %
4.1kmh
100 %
Uto
10 °
Sri
15 °
Čet
18 °
Pet
19 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: