15.9 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Mlada stomatologinja Ivana Latovljev (27) u rujnu se zaručila, u utorak bila pozitivna, a u nedjelju umrla

Pročitajte još:

U utorak je bila pozitivna na koronavirus, u nedelju je više nije bilo. Covid-19 odnio je još jedan mladi život u Srbiji, stomatologinja, liječnica Ivana Latovljev (27), zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, preminula je jučer.

Obitelj, prijatelji i kolege mlade liječnice u šoku su zbog tragične vijesti koja je potresla javnost. Bila je, kako pričaju, jedra, zdrava, uvijek nasmijana. Bitku s koronom izgubila je jučer, a Ivana je sahranjena u ponedjeljak u 14 sati, piše Dragana Simić za Telegraf.

Kako pričaju njezini kolege, liječnica se zaručila prošlog mjeseca, a danas, kako kažu, tuga.

– Ne znam kako se zarazila, pričala je da želi rađati, pa nije bila sigurna treba li se cijepiti. Moguće je da se zarazila na radnome mjestu, to nećemo nikad znati – priča Ivanina kolegica.

Mlada liječnica osjetila je jedan jedini simptom, izgubila je čulo mirisa te se testirala. Test je u utorak bio pozitivan.

“Bila je odmah poslije toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi, koliko ja znam. U subotu joj je pozlilo, počela je povraćati, bila je kod liječnika, javila se hitnoj pomoći. U nedjelju ujutro se ponovo javila rekavši da joj je opet loše. Mjerili su joj tlak, donji joj nisu mogli izmjeriti. Počeli su je gubiti”, kazala je Ivanina kolegica za srpski Telegraf.

Kako kaže, iz Crepaje, odakle je dr. Latovljev, odvezena je u Pančevo na prijemni odjel.

– Intubirali su je, kisik, reanimacije. Sve se to događalo na putu do Pančeva. Liječnik je uspije podignuti jednom, ona opet utone. Uspio ju je oživjeti na nekoliko minuta i tako više puta. Ispred bolnice u Pančevu se izgubila posljednji put – objašnjava kolegica.

Pretpotstavlja se, navodi, da je neki tromb krenuo i da je on doveo do katastrofalnog ishoda.

Dr. Ivana Latovljev bila je ugodna i ljupka, inteligentna djevojka koja je u roku završila studij i brzo se zaposlila.

– Sve kolege su u šoku, ostali smo skamenjeni kada smo čuli za ovaj golemi gubitak jednog tako mladog života – zaključuje naša sugovornica, piše Telegraf.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.5 ° C
17.2 °
14.1 °
48 %
8.8kmh
20 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: