12.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Mlada žena iz Malija rodila devetorke: Ženi rekli da će roditi sedmero djece a rodila je devetorke

Pročitajte još:

Devetorci se rađaju iznimno rijetko, a višestruku trudnoću često prate razne zdravstvene komplikacije i nerijetko se dogodi da ne prežive sve bebe.

Mlada žena iz Malija u utorak je rodila devet beba, dvije više nego što su liječnici za vrijeme trudnoće otkrili ultrazvučnim pregledom, čime je postala jedna od rijetkih u svijetu koje su rodile zdrave devetorke, prenosi Hina.

Trudnoća Halime Cisse (25) iznenadila je i čelne ljude ove zapadnoafričke države koji su joj odlučili pomoći.

Čim su liječnici u ožujku rekli da će Halime trebati posebnu specijalističku skrb, vlasti su joj omogućile prijevoz i liječničku njegu u Maroku, gdje je u utorak rodila carskim rezom.

Dva je tjedna provela u bolnici Point G u glavnome gradu Malija Bamaku, a potom je prevezena u Maroko, gdje joj je, nakon posredovanja predsjednika vlade Malija, Baha N’Dawa pružena kvalitetnija skrb.

“Novorođenčad – pet djevojčica i četvorica dječaka i njihova majka su dobro”, rekla je ministrica zdravstva Malija, Fanta Siby. Očekivalo se da će Halime roditi sedam beba, nakon što su tako pokazali ultrazvučni pregledi liječnika u Maliju i u Maroku, no dvije ‘dodatne’ bebe, dječačić i djevojčica, sve su iznenadili.

Devetorci se rađaju iznimno rijetko, a višestruku trudnoću često prate razne zdravstvene komplikacije i nerijetko se dogodi da ne prežive sve bebe.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.7 ° C
13.8 °
11.9 °
54 %
2.6kmh
0 %
Pet
12 °
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: