5.4 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Na Tuđmanu ‘pala’ Brazilka: Mlada Brazilka (22) u Zračnoj luci u Zagrebu pala s kokainom

Pročitajte još:

U Zračnoj luci Zagreb policija je spriječila 22-godišnju državljanku Brazila u krijumčarenju jednog kilograma kokaina, a nakon krim istrage osumnjičena je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu predana pritvorskom nadzorniku, priopćila je u nedjelju PU zagrebačka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena 22-godišnjakinja, radi daljnje preprodaje 1. srpnja 2021., po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatim muškarcem, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu u kojoj su bile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom, ukupne mase oko 1080 grama.

Odjeću je navukla na sebe i tako opremljena doputovala u Hrvatsku. Međutim, po dolasku na zagrebački aerodrom iz Lisabona oko 13 sati u petak, pala je carinski pregled. Carinici su joj pronašli dva ušivena paketa koja su bila unutar plastičnih vrećica i potom oblijepljena platnenom samoljepljivom trakom.

Preliminarnim vještačenjima praškaste materije bijele boje utvrđena je prisutnost kokaina nakon čega je uhićena. Tko ju je trebao dočekati u Zagrebu ili je samo trebala odjeću negdje odložiti po dogovoru, baš kao što ju je i preuzela u kanti za smeće na brazilskom aerodromu, još se utvrđuje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je protiv nje podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici zbog “neovlaštene proizvodnje i promet drogama“, priopćio je PUZ.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.9 ° C
12.1 °
6.1 °
82 %
1kmh
0 %
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: