17.7 C
Zagreb
Srijeda, 8 svibnja, 2024

Stiže promjena vremena: Noćas stižu pljuskovi, grmljavina i zahlađenje: Samo jedna regija mogla bi ostati neokrznuta

Pročitajte još:

U ponedjeljak prijepodne pretežno oblačno, mjestimice s kišom koja uglavnom na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti lokalno može biti izraženija i praćena grmljavinom.

Već u nedjelju na sjevernom i srednjem Jadranu te ponegdje u unutrašnjosti može pasti mjestimična kiša, no prava promjena vremena s izraženijom kišom, moguće praćenom i grmljavinom, stiže u noći s nedjelje na ponedjeljak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Najviše oblaka uz mjestimičnu kišu, bit će prijepodne na sjevernom i srednjem Jadranu te u gorju, a lokalno malo kiše moše biti i drugdje u unutrašnjosti. Navečer naoblačenje i kiša sa zapada. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu u početku umjerena bura koja će okretati na jugo i jugozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 32 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će sunčanih i suhih razdoblja, osobito sredinom dana, a vjerojatnost za kišu povećava se potkraj dana i u noći na ponedjeljak kada će i grmljavina biti češća. U Dalmaciji će današnji dan biti sunčan, povremeno s povećanom naoblakom.

U unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Dalmacije lokalno može pasti malo kiše. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar i jugo. More malo do umjereno valovito. Temperatura se neće znatnije mijenjati i bit će oko 30 stupnjeva. Na krajnjem jugu najsučanije, danju s umjerenim južnim vjetrom i jugom prema otvorenome moru, s tempretaurama do 31 stupanj.

Od utorka do petka novi toplinski val
Na moru u ponedjeljak pljuskovi lokalno mogu biti i izraženiji, praćeni grmljavinom, osobito na sjeveru, dok će na jugu znatnija oborina izostati. Od utorka pretežno vedro i sve toplije, danju uz umjeren vjetar s mora, zbog kojeg će vrućine biti podnošljivije.

U ponedjeljak će u mnogim krajevima biti pljuskova i grmljavine, ponegdje vjerojatno i tuče, ali bit će i mjesta gdje neće pasti ni decilitar kiše. Novi toplinski val čeka nas od utorka do petka – kaže se u vremenskoj prognozi HRT-a.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
17.7 ° C
17.8 °
15.4 °
79 %
6.2kmh
75 %
Sri
18 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
23 °
Ned
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9299
GBP
1,1617
CHF
1,0239
CNY
0,1287
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: