16.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Napad pomahnitalog medvjeda u Gorskom kotaru: ‘Grizao je, bio sam u šoku!’

Pročitajte još:

Neobičan događaj danas u Gorskom kotaru. U okolici Fužina, na staroj cesti Rijeka-Zagreb, medvjed je napao i oštetio pet automobila. U pomahnitalom napadu divljači na automobile, srećom, nitko od vozača nije ozlijeđen, ali je prouzročena materijalna šteta. Ovakvi događaji su, kažu biolozi i lovci, rijetkost.

Na staroj cesti Rijeka-Zagreb kod Fužina medvjed je u srijedu napao i oštetio pet automobila. Nitko od vozača srećom nije ozlijeđen, ali velika je šteta na vozilima.

– Imao sam otvoren prozor, on me grizao. Bili smo udaljeni najviše metar jedan od drugoga. Bio sam u šoku – rekao je Igor, vozač jednog od automobila.

Biolozi kažu kako je ovo rijetkost. Smeđi medvjedi u Hrvatskoj su strogo zaštićena vrsta, a ima ih oko tisuću. Nadležno lovačko društvo od Ministarstva je odmah tražilo odstrel što je odmah i učinjeno, piše Dnevnik.hr.

Slaven Reljić s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu kaže kako do sad nije zabilježen slučaj u kojem je medjved na cesti ciljano išao za autom, te ističe kako je riječ o jako opasnoj situaciji.

– To je jako opasna situacija – poručio je Reljić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
17.8 °
14.3 °
47 %
4.6kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: