12.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Nina Obuljen Koržinek: “Očekujem da će se ovog ljeta na otvorenom moći okupiti i više od 1000 ljudi”

Pročitajte još:

Sa sve većim brojem cijepljenih svi se nadaju popuštanju epidemioloških mjera, a ovaj tjedan bi trebao biti održan prvi testni poslovni domjenak bez zaštitnih maski i državanja socijalne distance.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je u emisiji Hrvatskog radija da za kreativnu industriju dolaze bolji dani, ali da će to ovisiti o svima nama, odnosno o tome koliko ćemo se brzo cijepiti.

Rekla je i kako očekuje da će se ovog ljeta na otvorenom moći okupiti i 1000 ljudi.
o se u zatvorenom prostoru može okupiti najviše 250, a na otvorenom 500 ljudi.

“Očekujem da će to ove godine biti veći broj. No dok se ne smanji broj ljudi u bolnicama i dok još značajnije ne padne dnevni broj zaraženih neće se ublažavati mjere, ali mi krećemo s pripremama”, rekla je ministrica za HRT.

“Sasvim je jasno da bez visoke procijepljenosti neće biti moguće popustiti mjere. Mi radimo sve pripremne radnje kako bismo to omogućili, posebno u ljetnim vremenima”, rekla je Obuljen Koržinek.

Event manager i stručnjak za odnose s javnošću Adnan Mehmedović izjavio je da se u svom poslu za vrijeme epidemije okrenuo on-line opciji jer su “eventi” još zabranjeni. “Procjenjuje se da eventi na otvorenom nose minimalni rizik”, rekao je.

Ministrica je govorila o održavanju koncerata i kazala da testiranje koje je napravljeno u Barceloni i Liverpoolu funkcionira i u Hrvatskoj.

“Cijelo vrijeme smo u kontaktu s kolegama u inozemstvu i pratimo što se događa. Za razliku od njih, mi u Hrvatskoj odlučili smo se cijelo vrijeme držati kulturu otvorenom. Kazališta, kina i koncertne dvorane smjele su raditi, ali za premali broj da bi to bilo komercijalno održivo, odnosno da bi mogli pokriti troškove”, rekla je Obuljen Koržinek za HRT.

Na pitanje kada će se održati koncerti na kojima se neće trebati poštivati epidemiološke mjere, ministrica naglašava da to u prvom redu ovisi o tome koji će postotak građana biti cijepljen.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.1 ° C
11.6 °
8.1 °
61 %
3.6kmh
0 %
Čet
11 °
Pet
14 °
Sub
8 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: