13.4 C
Zagreb
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Novo obraćanje Zelenskog naciji: ‘U tjedan dana razbili smo planove neprijatelja. Sve više okupatora bježi natrag u Rusiju!’

Pročitajte još:

Pohvalio je i civile koji danima brane svoje domove

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obratio se naciji putem Facebooka pa istaknuo kako svaki okupator treba znati da će se Ukrajinci žestoko opirati.

“Mi smo narod koji je u tjedan dana razbio neprijateljske planove. Planovi koji su se gradili godinama su podli, proračunati, s mržnjom prema našoj zemlji, prema našem narodu, prema svakom narodu koji ima dvije stvari: slobodu i srce. Ali mi smo njihov plan zaustavili”, rekao je dalje.

Tvrdi kako ruski vojnici svakodnevno padaju u ruke Ukrajinaca, a svi, kaže Zelenskij, govore kako ne znaju zašto su tu. “Unatoč tome što ih je deset puta više, moral neprijatelja stalno se pogoršava, sve više okupatora bježi natrag u Rusiju”, dodaje.

‘Potukli smo neprijatelja bez oružja’
Zaključuje kako su potukli neprijatelja bez oružja, a kaže i da se divi civilima, ali i herojima iz Konotopa, Baštanke, Energodara, Melitopolja i drugih gradova i sela Ukrajine koji ne dopuštaju okupatorima napredak.

“Civili im blokiraju ceste, izlaze ispred neprijateljskih vozila. To je vrlo opasno, ali je isto tako iznimno hrabro”, kaže.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
13.4 ° C
13.8 °
12.6 °
85 %
4.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9322
GBP
1,1686
CHF
1,0240
CNY
0,1288
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: