15.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Od danas strože mjere u nekim županijama: Evo gdje je i što zabranjeno, obustavljeno i ograničeno

Pročitajte još:

Od početka epidemije u Hrvatskoj je zaraza koronavirusom potvrđena kod 292.516 osoba, a posljednjih tjedana brojke su u porastu. Zbog toga u nekim županijama od danas na snagu stupaju strože mjere.

Pooštrene mjere donesene su na prijedlog lokalnih, odnosno županijskih stožera Civilne zaštite

Zbog velikog broja novooboljelih, uvedene su oštrije epidemiološke mjere u četiri županije, a u Primorsko-goranskoj županiji od ponoći je na snazi potpuno zatvaranje (lockdown) koje bi trebalo vrijediti iduća dva tjedna. Osim u primorsko-goranskoj županiji, strože protuepidemijske mjere od dosadašnjih uvode se u Dubrovačko-neretvanskoj, Zagrebačkoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Primorsko-goranska žpanija
U Primorsko-goranskoj županiji od danas, 12. travnja, do 26. travnja zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja, zatvaraju se teretane i fitness centri, kina, casina te trgovine u kojima se prodaje obuća i odjeća.

Zabranjuje se posjet korisnicima domova za starije, a ograničava se radno vrijeme u trgovinama u kojima je dozvoljen rad od 6 do 19 sati.

Na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše osam osoba iz najviše dva različita kućanstva.

Dubrovačko-neretvanska županija
U ovoj se županiji zabranjuju javna okupljanja za više od 15 osoba na jednom mjestu.

Na privatnim okupljanjima može biti najviše osam osoba iz dva kućanstva.

Zagrebačka županija
Nove, strože epidemiološke mjere bit će na snazi do 25. travnja. Ograničava se vrijeme radno vrijeme ugostiteljskih objekata od 6 do 21 sat, radno vrijeme casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje od 8 do 21 sat, a zabranjuje se prodaja alkoholnih pića od 21 do 6 sati.

Obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.) bez obzira na fizičku distancu.

Osječko-baranjska županija
U Osječko-baranjskoj županiji do kraja travnja vrijede preporuke da se u sportskim objektima ne koriste svlačionice te pojačan nadzor pridržavanja nužnih epidemioloških mjera na javnim događanjima i okupljanjima, u javnom prijevozu, u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.2 ° C
14.3 °
8.1 °
77 %
1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: