11.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Plenković, Jandroković i Beroš cijepili se AstraZenecom

Pročitajte još:

Ovime su se pridružili mnogobrojnim europskim dužnosnicima koji na taj način žele isključiti sumnje u kvalitetu britanskog cjepiva

Premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i ministar zdravstva. Vili Beroš danas su se u Banskim dvorima nešto iza 9 sati cijepili cjepivom AstraZenece.

Plenković, Jandroković i Beroš cijepili se AstraZenecom
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Prvi se cijepio predsjednik Sabora Gordan Jandroković, zatim premijer Plenković i na kraju Vili Beroš.

Ministar Beroš na Twitteru je objavio da se cijepio AstraZenecom kako je i obećao.

“Obećano – učinjeno! S premijerom i predsjednikom Sabora cijepio sam se s AZ. Predano radimo na tome da se što više građana cijepi kako bismo nastavili raditi i živjeti sa što manje rizika od zaraze. Svaki cijepljeni pojedinac korak je bliže prema ‘staro normalno”, napisao je Beroš.

Kasnije se obratio novinarima.

“I dalje ćemo predano raditi na docijepljivanju građana. Svaki cijepljeni pojedinac doprinosi zaštiti populacije i sa svakim cijepljenjem smo bliže novom normalnom. To je korak i vjerojatno uspješnoj turističkoj sezoni. Veliki su izazovi pred nama. Dobro je primišljati o novim varijantama. Ponovit ću, vjerujem da smo ovom porukom ponukali građane da nas prate, da zajedno suzbijemo ovu epidemiju”, kazao je ministar Beroš nakon cijepljenja.

Opservacija je trajala neko vrijeme i onda smo nastavili razgovarati, dodao je ministar. “Ostalo je još sedam cjepiva, a kako AstraZeneca može stajati dva dana, oni će biti vraćeni u HZJZ i dalje proslijeđeni prema prioritetima”, dodao je Beroš.

“Broj zaraženih je i dalje u porastu, o tome se razgovora i promišlja se o svakome segmentu”, kazao je Beroš.

“Osobno mislim da će se dinamika dolaska cjepiva stabilizirati, ali trebamo gledati širi kontekst. Prije pola godine nismo znali hoće li uopće biti cjepiva, kada će biti.. “, rekao je Beroš.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.1 ° C
12.6 °
8 °
87 %
2.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: