6.3 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Plenković: Tko je uopće postavio tezu da sam ja kriv za pad broja stanovnika?

Pročitajte još:

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako svi koji prate političku situaciju u Hrvatskoj vide tko je konstruktivan, a tko destruktivan
Na pitanje hrvatskih novinara u Strasbourgu na koga je mislio kada je u razgovoru za Hrvatski radio spominjao ‘demontere’ hrvatskih institucija, Plenković nije želio precizirati na koga se to odnosi. “Svi koji prate političku situaciju u Hrvatskoj vide tko je konstruktivan, a tko destruktivan”, rekao je premijer Plenković dodavši da će to prepustiti kreativnosti svih da prepoznaju.

Plenković kaže kako je to super teza “čim izaziva takav šušur i zanimljivo je da se taj dio prenosi, propituje i analizira, a dio u istom intervjuu gdje je komentirano sve što je politički bitno oko popisa stanovništva i ostalih tema se ne prenosi”.

Novinare je zanimalo i što misli o izjavi hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da on nije kriv za pad broja stanovnika u Hrvatskoj.

“Pročitao sam taj naslov, ne vidim tko je uopće postavio tezu da bih ja bio kriv. Odakle ta teza?” upitao je premijer.

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković sudjelovao je večeras u Strasbourgu na odavanja počasti predsjedniku Europskog parlamenta Davidu Sassoliju koji je umro prošlog tjedna.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
11.4 ° C
12.7 °
6.1 °
49 %
2.1kmh
20 %
Pet
15 °
Sub
9 °
Ned
9 °
Pon
11 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: