3.9 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Pogledajte dramatični video uhićenja bande koja je trgovala drogom iz Zagreba: ‘Mrš dolje!’

Pročitajte još:

Riječ je o skupini koja se sumnjiči da je unazad nekoliko godina diljem Zagreba postavljala eksplozivne naprave, naručivala ubojstva i bavila se trgovanjem narkotika

Zagrebačka policija objavila je snimke velike akcije usmjerene prema pripadnicima zločinačkog udruženja sa zagrebačkog područja.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb te policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Općinskim državnim odvjetništvom Novi Zagreb, dovršili su kriminalističko istraživanje nad osam ljudi (30, 36, 31, 25, 48, 44, 30, 32) zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv javnog reda, kaznena djela protiv života i tijela te kaznena djela protiv opće sigurnosti u sastavu zločinačkog udruženja”, navodi poolicija u priopćenju.

Sumnja se, kako stoji dalje, da su trojica osumnjičenih (30, 36, 31) od prosinca 2020. do kraja prosinca 2021. godine u Zagrebu, u nakani odmazde nad dvojicom muškaraca zbog njihovih fizičkih napada i ponižavanja osumnjičenog 31-godišnjaka za vrijeme dok su se nalazili u istražnom zatvoru te u nakani odmazde nad još jednim muškarcem zbog neriješenih odnosa i konflikata povezanih s ilegalnom trgovinom drogom koje je imao s 36-godišnjakom, povezali u zajedničko djelovanje ostale osumnjičene (25, 48, 44, 30, 32) i druge za sada nepoznate osobe.

Tako su angažirali osumnjičenog 25-godišnjaka da izvrši napad na članove obitelji navedenih muškaraca koji su se tada nalazili u istražnom zatvoru, a osumnjičenog 48-godišnjaka za napad na trećeg muškarca koji je bio u konfliktu s osumnjičenim 36-godišnjakom. Napadi su planirani postavljanjem eksploziva ispred stanova obitelji navedenih muškaraca.

Osumnjičenog 44-godišnjaka su angažirali da osigurava eksplozivne tvari i oružje namijenjeno izvršenju napada, dok su putem 25-godišnjaka angažirali 30-godišnjaka i 32-godišnjaka te druge zasad nepoznate osobe za utvrđivanje točnog identiteta osoba na koje se trebaju izvršiti napadi, za nadzor njihova kretanja, životnih navika i točnog mjesta stanovanja.

Na opisani način je 31. svibnja 2021. godine realiziran jedan napad postavljanjem i aktiviranjem eksplozivne naprave ispred stana obitelji jednog od spomenutih muškaraca, istovremeno pristajući i izazivajući opasnost za život i tijelo drugih osoba koje su se nalazile u zgradi i njihovu imovinu zbog količine i razorne moći eksplozivnog sredstva. Odmazde prema drugom i trećem muškarcu nisu uspjeli realizirati. Prilikom pripreme jednog od napada policija je uhitila osumnjičenog 25-godišnjaka.

Prema priopćenju MUP-a, tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage domova, vozila i osoba te je pronađeno i privremeno oduzeto: nekoliko pištolja, streljivo, više mobitela, novac u raznim valutama, skupocjeni satovi, detonatorska kapisla s vodičima, razni preinačeni i pripremljeni dijelovi podesni za daljinsko aktiviranje eksplozivnih naprava, mitraljez s pripadajućim streljivom i opremom, automatska puška, digitalne vage i razne droge (kokain, ecstasy, marihuana, amfetamini, punila, hašiš) tablet, uređaji za lociranje i ometanje signala, elektrošokeri te nekoliko osobnih vozila visoke klase.

Na opisani način je, navode dalje, 31. svibnja 2021. godine realiziran jedan napad postavljanjem i aktiviranjem eksplozivne naprave ispred stana obitelji jednog od spomenutih muškaraca, istovremeno pristajući i izazivajući opasnost za život i tijelo drugih osoba koje su se nalazile u zgradi i njihovu imovinu zbog količine i razorne moći eksplozivnog sredstva. Odmazde prema drugom i trećem muškarcu nisu uspjeli realizirati. Prilikom pripreme jednog od napada policija je uhitila osumnjičenog 25-godišnjaka.

Sumnja se da su osumnjičenici počinili kaznena djela zločinačkog udruženja, poticanja na teško ubojstvo u sastavu zločinačkog udruženja, pomaganja u teškom ubojstvu u sastavu zločinačkog udruženja, pokušaja teškog ubojstva u sastavu zločinačkog udruženja, teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u sastavu zločinačkog udruženja, nedozvoljenog posjedovanja te izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari u sastavu zločinačkog udruženja.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene osobe (30, 36, 48, 44) predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave su podnijeli Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Jedan osumnjičenik je trenutno nedostupan redarstvenim vlastima, dok se trojica osumnjičenih (31, 25, 30) od ranije nalaze na izdržavanju kazne zatvora. Također, zbog čuvanja predmeta nastalih kaznenim djelom policija će protiv osumnjičenog 37-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu nadležnom općinskom državnom odvjetništvu”, stoji u priopćenju policije.

Podsjetimo, riječ je o skupini koja se sumnjiči da je unazad nekoliko godina diljem Zagreba postavljala eksplozivne naprave, naručivala ubojstva i bavila se trgovanjem narkotika. Istražitelji sumnjaju da se skupina koju kolokvijalno nazivaju Srbi, a koju su predvodili kumovi Viktor Milaković i Leo Zdenjak, namjeravajući se osvetiti Tomislavu Sučiću i njegovu kumu Tomislavu Sablji za fizičke napade i ponižavanje Zdenjaka dok su se sva trojica nalazili u istražnom zatvoru te u nakani odmazde Alenu B. zbog neriješenih odnosa i konflikta s Darkom J. povezanih uz preprodaju droge, povezala u zajedničko djelovanje.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
5.2 ° C
8.7 °
2.8 °
80 %
0.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
7 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: