2.7 C
Zagreb
Srijeda, 17 travnja, 2024

Pojavio se supermutant Covida: Nazvan je deltakron jer je spoj delte i omikrona

Pročitajte još:

Britanski zdravstveni dužnosnici istražuju novu varijantu koronavirusa koja kombinira značajke vrlo zaraznog omikrona s opasnijom varijantom delta, objavili su britanski mediji.

Agencija za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva objavila je da prati i istražuje novu varijantu. Varijanta je otkrivena u Velikoj Britaniji, navodi se u izvještaju agencije.

Konkretni detalji o varijanti još nisu objavljeni i nije poznato koliko je slučajeva do sada otkriveno. Nova varijanta, poznata i pod imenom deltakron, do sada nije označena kao varijanta koja izaziva zabrinutosti.

Nema veze s “deltakronom” s Cipra
Zabrinutost oko varijante deltakron prvi put se pojavila početkom ove godine kada je znanstvenik s Cipra objavio da je otkrio postojanje varijante delte koja se ponaša poput omikrona. Kasnije se otkrilo da je zaključak bio pogrešan. Britanska varijanta nije povezana s onim što se dogodilo na Cipru.

Varijanta omikron je prvi put otkrivena u studenom 2021. godine i brzo se proširila svijetom. Od tada se pokazalo da omikron uzrokuje općenito blažu kliničku bolest u usporedbi s deltom.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
3 ° C
3.8 °
1.8 °
90 %
3.1kmh
20 %
Sri
11 °
Čet
13 °
Pet
14 °
Sub
13 °
Ned
7 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: