18.7 C
Zagreb
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Riješen misterij: Petra našli nakon 30 godina u Španjolskoj: Mještani Čepikuća imaju par teorija o nestanku

Pročitajte još:

Petar Marčinko iz mjesta Čepikuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nestao je prije 30 godina. Kako piše DuList, Marčinko je živ i nalazi se u Španjolskoj.

U travnju 1992. iskrcao se s broda u Gijonu. Otada ga nitko nije vidio
Naime, ovog je tjedna Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su surađivali na provjeri dokumenata koji su se 30 godina nakon Marčinkova nestanka misteriozno pojavili u Policijskoj postaji Ston na njegovo ime.

Riječ je o pomorcu koji se u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba već punih 30 godina vodi kao nestao, uz napomenu kako se još 1992. godine iskrcao s broda “Dubrovnik”. Do iskrcaja je došlo u luci Gijon na obali Biskajskog zaljeva, ali se Marčinku nakon dolaska u pokrajinu Asturias gubi svaki trag.

Međutim, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske nam je policije odgovoreno kako je Marčinko pronađen putem međunarodne policijske suradnje, ali kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik, policija identitet Marčinka treba “definitivno potvrditi”.

Petar Marčinko rođen je 7. listopada 1953. godine u selu Čepikuće, u blizini granice sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.

Mještani Dubrovačkog primorja se sjećaju Marčinka kao jednoga od trojice braće koji su plovili dubrovačkim brodovima ‘Atlantic Shipping’. No, kažu kako ne znaju ni gdje je Marčinkov mlađi brat Stjepo. Za Stjepu kažu, da znaju samo da se iskrcao u Kanadi i da je živ. Dok je Marčinkov stariji brat otišao u mirovinu i umro na jugu Hrvatske.

Sjetili su se i četvrtog brata Nikolaja, ali za njega nisu ništa rekli.

Razni scenariji su kružili tada. Neki su pričali kako se Marčinko iskrcao da ne ode u rat, neki su govorili kako je htio pobjeći od kamatara, dok su neki spominjali samoubojstvo i smrt.

Stanovnici Čepikuća nisu vjerovali njegovoj majci koja je tvrdila da joj je sin poslao novac nakon rata kako bi preživjela neimaštinu. Smatrali su da je žena skrenula zbog brige o svojim sinovima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
18.7 ° C
20.4 °
16.8 °
66 %
2.6kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
21 °
Sri
18 °
Čet
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: