7.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Rusi objavili sliku iz Zagreba pa zaprijetili: ‘Europa je počela shvaćati da će skupo platiti sankcije Rusiji’

Pročitajte još:

Bez torbica Louis Vuitton se definitivno može živjeti, kao i bez novonastalih trenirki, ali bez kruha, maslaca, svježeg povrća, voća… europski stanovnik vjerojatno neće moći živjeti, piše ruska novinarka

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti objavila je komentar novinarke Elene Karajeve pod naslovom “Europa je počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji”.

Komentar je ilustriran je fotografijom jučerašnje gužve na benzinskoj crpki u Zagrebu AFP-ovog fotoreportera Denisa Lovrovića.

“U situaciji u kojoj nas se stalno proziva da smo cinični agresor, Moskva bira drugačiji način djelovanja – mirno postizanje svojih ciljeva uz minimalne gubitke”, napisala je novinarka RIA Novosti.

Bez Luis Vuitton torbica se može živjeti, ali bez kruha…
“Prvotnu euforiju, kada su sankcije Rusiji pljuštale iz briselske kutije gotovo svaki sat, zamijenilo je grozničavo kalkuliranje posljedica. A rezultati, recimo to nama svojstvenim moralnim i političkim cinizmom, izgledaju ne samo briljantno nego jednostavno zastrašujuće”, dodala je ruska komentatorica.

Upozorila je da će Europljanima, koji su se jedva oporavili od pandemije covida, uskoro narasti cijene svega.

“Litra benzina probit će granicu od dva eura jer nafta svakodnevno postavlja nove rekorde rasta. Sljedeća na redu je vrlo izvjesna nestašica metala, uključujući legure paladija, koji su najvažniji za IT i gotovo sve druge industrije. Žitarice će poskupjeti, a glavna žitarica je pšenica. Bez torbica Louis Vuitton se definitivno može živjeti, kao i bez Adidasovih trenirki – obje te tvrtke, kao i niz drugih, otišle su s ruskog tržišta kako bi nas kaznile – ali bez kruha, maslaca, svježeg povrća i voća… stanovnik Europe vjerojatno neće moći”, piše u komentaru RIA Novosti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.9 ° C
7.7 °
5.8 °
93 %
0.5kmh
75 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: