8.4 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Mama dječaka (11) koji je sam prešao granicu: ‘Hvala vam što ste mi spasili sina, morala sam ga poslati samog’

Pročitajte još:

Majka 11-godišnjeg dječaka iz Ukrajine koji je putovao više od 1000 kilometara do Slovačke samo s plastičnom vrećicom, putovnicom i telefonskim brojem ispisanim na ruci govorila je o olakšanju zbog sigurnog bijega njezina sina od ruskih bombi.

Podsjetimo, slike dječaka objavila je slovačka granična policija prije par dana. Dječak je u zemlju ušao s plastičnom vrećicom, putovnicom i telefonskim brojem rodbine kod koje treba ići, napisanom na ruci. Policija je dječaka opisala kao heroja, a do pronalaska rodbine koja živi u Bratislavi za dječaka su se brinuli slovački graničari.

“Iz očaja sam ga stavila na vlak”
Kako prenosi Guardian, njegova mama Julija Pisetskaja, s vidnim olakšanjem govorila je o svemu kad je saznala da je sin siguran.

Pisetskaja je rekla da je iz očaja sina utrpala u vlak za Slovačku jer žive blizu nuklearke Zaporižja koju su zauzele ruske snage.

Ona nije mogla ići jer nije u dobrom zdravstvenom stanju i mora se brinuti za majku s invaliditetom.

“Jako sam zahvalna što su spasili život mom djetetu. U vašoj maloj zemlji postoje ljudi velikog srca”, rekla je u poruci objavljenoj na Facebooku u nedjelju.

“Udovica sam i imam još djece. Želim se zahvaliti slovačkim graničarima i volonterima koji su se brinuli za mog sina i pomogli mu da prijeđe granicu. Zahvalna sam što ste spasili život mom djetetu. Pokraj moga grada je nuklearna elektrana na koju pucaju Rusi. Nisam mogla ostaviti majku, a ona se ne može sama kretati”, dodala je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
8.7 ° C
9.4 °
7.6 °
82 %
1.5kmh
20 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
18 °
Sub
19 °
Ned
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: