11.2 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Šef NATO-a: ‘Mi nismo dio ovog sukoba. Dani koji dolaze vjerojatno će biti i gori. Rusija će uvesti teže naoružanje’

Pročitajte još:

‘Mi nismo dio ovog sukoba i imamo odgovornost osigurati da on ne eskalira i ne širi se izvan Ukrajine’, rekao je u Bruxellesu

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da će dani koji dolaze “vjerojatno biti gori” jer se očekuje da će ruske snage unijeti teže oružje i nastaviti s napadima diljem Ukrajine.

Govoreći nakon izvanrednog sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a, Stoltenberg je opisao rusku invaziju na Ukrajinu kao “najgoru vojnu agresiju u Europi desetljećima”

S gradovima pod opsadom, granatiranim školama, bolnicama i stambenim zgradama. Nepromišljene akcije oko nuklearne elektrane sinoć i brojni ubijeni ili ranjeni civili.

Dani koji dolaze vjerojatno će biti gori, s više smrti, više patnje i više razaranja, piše The Guardian.

Stoltenberg je naglasio da NATO ne želi rat s Rusijom te da je NATO obrambeni savez. “Naš temeljni zadatak je zaštititi naših 30 nacija”, rekao je.

“Mi nismo dio ovog sukoba i imamo odgovornost osigurati da on ne eskalira i ne širi se izvan Ukrajine. To bi bilo još razornije i opasnije, uz još više ljudske patnje”, rekao je.

Kazao je i da se nije raspravljalo Ukrajini kao zoni zabrane letenja, što traže ukrajinske vlasti. Kazao je da Rusi u invaziji na Ukrajinu koriste i kazetne bombe.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12 ° C
13.8 °
8.1 °
81 %
0kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: