9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Socijalni radnici podnijeli kaznenu prijavu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić

Pročitajte još:

Državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić u kojoj ih terete za kazneno djelo protiv javnog reda. Prijavi su se priključili mnogi socijalni radnici, psiholozi, pravnici i socijalni pedagozi.

Unatrag nekoliko dana među socijalnim radnicima je spontano pokrenuta inicijativa za podnošenje kaznene prijave protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić.

Odvjetnički ured Klaudia Čurina iz Zagreba sastavio je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić u kojoj ih terete za kazneno djelo protiv javnog reda – javnim poticanjem na nasilje i mržnju, opisanu i kažnjivu po članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona. Kaznenoj prijavi su se masovno priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi – u ponedjeljak 12. travnja, kada je kaznena prijava podnesena odvjetničku punomoć za zastupanje predalo je 169 stručnih djelatnika centra, a očekuje se da će se prijavi pridružiti još nekoliko stotina socijalnih radnika, psihologa i pravnika djelatnika centara.

Hrvatska komora socijalnih radnika podržava inicijativu svih stručnih djelatnika centara koji sudjeluju te poziva i ostale strukovne komore da iskažu svoju podršku – poručio je Antun Ilijaš u ime Upravnog odbora Hrvatske komore socijalnih radnika.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.6 ° C
8.8 °
5.3 °
60 %
1kmh
0 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: