9.1 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Šokantne snimke iz Italije: Siciliju je pogodila uraganska oluja, sve je pod vodom! Ima poginulih i nestalih

Pročitajte još:

Muškarac (53) je poginuo kada se njegovo vozilo našlo u vodi u Cataniji, na istočnoj obali Sicilije

Obilne kiše izazvale su nove poplave na talijanskom otoku Siciliji i uzele još jedan ljudski život, objavile su vlasti u utorak.

Ured regionalnog predsjednika Nella Musumecija potvrdio je u utorak navečer u priopćenju da “već postoje dvije žrtve” te da je treća osoba nestala.

Muškarac (53), poginuo je kada se njegovo vozilo našlo u vodi u Cataniji, na istočnoj obali Sicilije, objavila je agencija ANSA u utorak. Policija vjeruje da je on izašao iz vozila i pokušao bježati pred nadirućom vodom, no nije uspio. Njegovo beživotno tijelo je pronađeno je u blizini, navodi se.

U sličnoj tragediji u nedjelju 67-godišnji muškarac je poginuo u Cataniji pošto mu je automobil zapeo u vodi i mulju. Za njegovom suprugom se još traga, navele su hitne službe.

Rijetka oluja nalik uraganu poplavila je istočne dijelove Sicilije i susjednu Kalabriju od ponedjeljka. U Cataniji podno Etne dijelovi grada su potpuno poplavljeni. Voda i blato prodrli su u kuće, a prekinuta je i opskrba strujom.

Zatvaranje svih poslovnih objekata
Gradonačelnik Salvo Pogliese napisao je na Facebooku da oluje “nisu nikada bile tako silovite i takvog intenziteta”.

Naredio je zatvaranje svih poslovnih objekata do ponoći iz sigurnosnih razloga, osim ljekarni i trgovina živženim namirnicama. Stanovnici Catanije ne smiju napuštati svoje domove, napisao je.

Talijanske nadležne službe predviđaju da će se oluje nastaviti u srijedu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
10.4 ° C
12.8 °
7.1 °
70 %
2.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: