9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Šokirali oglasima, namjerno se žele zaraziti: Kaić: To je totalna idiotarija!

Pročitajte još:

Crni rekord ovog vala je čak 66 preminulih i opet gotovo 7000 novozaraženih, a najmlađi koji umiru nisu cijepljeni. U cijeloj ovoj situaciji teško je povjerovati da ima onih koji se namjerno žele zaraziti, samo da se ne bi morali cijepiti.

U respiracijskom centru KB Dubrave leže većinom necijepljeni na kisiku i respiratoru.

“Imamo pacijenata koji kažu: ‘Ja bih se sada cijepio ili kad ozdravim ću se cijepiti’. Ali mnogi na žalost to ne dočekaju. Mnogi koji nisu iskusili osobno ili imali u obitelji nekoga tko je nastradao od covida i dalje zapravo banaliziraju tu bolest i cijepljenje”, rekao je pročelnik respiracijskog centra dr. Tomo Lucijanić za Dnevnik Nove TV.

Doktor Lucijanić pokazao je ekipi Dnevnika Nove TV rendgenske snimke pluća necijepljenog čovjeka u dobi od 42 godine. Osim COVID-a, nema drugih bolesti i bio je u izvrsnoj formi.

”Bio je u izvrsnoj formi. Do prije 10 dana je vježbao u teretani. Pluća koja bi trebala biti sva prozračna i gdje bi trebalo biti crno, sve je bijelo (na rendgenskoj snimci, op.a.). Cijela pluća su mu zahvaćena upalom uslijed COVID-a”, pojašnjava liječnik.

Vjerovali ili ne, neki se namjerno žele zaraziti, samo da se ne bi trebali cijepiti. U jednoj studentskoj grupi osvanuli su oglasi.

“Tražim osobu koja je zainteresirana za izlazak, bilo u vidu neke večere, pića, svejedno. Jedini uvjet je da je ta osoba pozitivna na COVID-19. Smatram da ću s potvrdom da sam prebolio COVID-19 imati dugoročnije, a i po zdravlje veće blagodati nego da se cijepim”, jedan je od oglasa.

“Dobro, pozitivni, gdje ste? Tko ima koronu, sad fakat neka se javi”, piše u drugom oglasu.

Što na tu ideju kažu stručnjaci? “Meni je to suludo, to je totalna idiotarija. Tko to radi, mora znati da riskira da će završiti u bolnici”, poručuje epidemiolog Benard Kaić.

U bolnici se u ovom trenutku liječi 2008 pacijenta. Na respiratoru ih je 257. Od današnjih 66 preminulih, 50 ih nije bilo cijepljeno. Bolnički se sustav priprema za prihvat većeg broja najteže oboljelih.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.8 ° C
13.1 °
11 °
35 %
2.6kmh
0 %
Pet
13 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: