27.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Stižu zahlađenje, kiša, predvečer se očekuje susnježica, a ponegdje čak i snijeg

Pročitajte još:

Postupan porast naoblake sa zapada. Kiše će od sredine dana mjestimice biti na sjevernom Jadranu i u gorju, poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji, a zatim na istoku i jugu, dok će potkraj dana uz zahladnjenje kiša ponegdje u unutrašnjosti prelaziti u susnježicu, u gorju i snijeg.

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, u gorju povremeno jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu bura u jačanju.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 5 do 10, a na Jadranu od 9 do 13 stupnjeva Celzijevih.

Detaljnu prognozu pripremila je Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a za HRT.

Što nas čeka danas

U ponedjeljak ujutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, zatim porast naoblake, navečer i oborina na granici kiše i snijega. Slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar, navečer će okrenuti na sjeverni.

U središnjoj Hrvatskoj vjetar većinom slab, a naoblaka promjenjiva. Sunčanih će razdoblja biti u prvom dijelu dana, a poslijepodne povremeno kiša koja će u noći prelaziti u snijeg.

Oblaci i kiša najprije će stići na zapad zemlje. Već sredinom dana na sjeverni Jadran, zatim i u gorje, gdje će uz sve nižu temperaturu prema večeri sve češće biti snijega. Ujutro vjetar većinom slab pa ponegdje može biti magle. Zatim će zapuhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak te u noći okrenuti na buru.

U Dalmaciji jugo, promjenjiva naoblaka u drugom dijelu dana i kiša, no navečer i u noći, uz granicu s Bosnom i Hercegovinom moguć je i snijeg.

Na krajnjem jugu Hrvatske sunčana su razdoblja najvjerojatnija, osobito prijepodne, zatim naoblačenje i kiša. Zapuhat će umjereno jugo te postupno jačati pa će more biti malo do umjereno valovito.”

U nastavku tjedna promjenjivo
Idući će dani na kopnu biti promjenjivi, povremeno uz slabe oborine, uglavnom kišu, i to većinom u sjevernim krajevima. No u noćnim satima utorka i srijede zalepršat će gdjegod i malo snijega. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije u utorak i jak. Jutarnja temperatura oko 0 °C ili u blagom “minusu”, a dnevna većinom između 5 i 10 °C.

Iako će Jadran biti sunčaniji, temperatura zraka neće se znatnije mijenjati. Još će u utorak na krajnjem jugu biti prolazno povećane naoblake i mjestimice malo kiše, zatim uglavnom suho. Umjerena i jaka bura te sjeverni vjetar u srijedu će malo oslabjeti te ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak, a u četvrtak će na sjevernom dijelu zapuhati južni vjetar i jugo.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
24.8 ° C
25.8 °
24.1 °
44 %
3.1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
21 °
Pet
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: