16.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Što se događa s ruskim konvojem koji ide prema Kijevu?

Pročitajte još:

John Kirby, glasnogovornik Pentagona, poručio je kako ruski konvoj nije značajno napredovao prema Kijevu u zadnjih 24 do 36 sati. Jedan od razloga, kaže Kirby, su i logistički problemi

Stotine ruskih oklopnih vozila koja su krenula za Kijev trenutno su u zastoju, poručio je John Kirby, glasnogovornik Pentagona.

– Prema našim procjenama, nisu se značajno pomaknuli u zadnjih 24 do 36 sati – poručio je Kirby na konferenciji za medije u srijedu. Dodao je kako je moguće da se snage regrupiraju i procjenjuju kako nadoknaditi izgubljeno vrijeme, prenosi BBC.

Dodao je i da su razlog tome i ”logistički i održivi izazovi” kao i otpor Ukrajinaca.

Neprovjerena izvješća tvrde da vojnicima ponestaje goriva i hrane. Dužnosnici u regijama koje su pale pod rusku vlast tvrdile su da vojnici haraju supermarketima u potrazi za namirnicama i da su potrošeni obroci koje im je dala vojska.

Iako se prvo mislilo kako je konvoj dugačak 64 kilometra, poslije se ispostavilo da se ipak ne radi o tolikoj dužini nego o koloni od 10-ak kilometara.

Prema procjeni britanske vojne obavještajne službe, u posljednja tri dana konvoj je ipak napravio mali napredak. Glavnina vojne kolone, koja se glavnom gradu približava sa sjevera, “ostala je više od 30 km od središta grada jer je ruska vojska naišla na jaki ukrajinski otpor, ali i mehaničke kvarove te gužvu”, stoji u izvješću Britanaca.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
17.8 °
14.3 °
47 %
4.6kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: