15.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Aleksandar Vučić primio darove čečenskog vođe Ramzana Kadirova: ‘Kadirov se zahvaljuje’

Pročitajte još:

Ruski narod je za naš bratski narod, a stoljetna povijest je to više puta dokazala i rusko-srpski odnosi se ne mogu rušiti ni pod kakvim pritiskom, ocijenio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u razgovoru s izaslanikom čečenskog vođe Ramzana Kadirova.

Ured srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića nije objavio priopćenje o sastanku s izaslanikom čečenskog vođe Ramzana Kadirova, a Turko Daudov, predstavljen kao savjetnik šefa Čečenske Republike za arapske i muslimanske zemlje, naveo je i na Instagramu da se u ponedjeljak sastao sa srbijanskim predsjednikom, ilustrirajući to zajedničkom fotografijom s Vučićem.

Na fotografiji s Daudovim Vučić je ogrnut čečenskim tradicionalnim nacionalnim ogrtačem, dok u ruci drži šubaru i darove dobivene od Kadirova koje mu je predao njegov savjetnik i izaslanik.

Daudov je na početku razgovora prenio pozdrave šefa Čečenske Republike predsjedniku Srbije i srpskom narodu, a na kraju sastanka uručio je Vučiću nacionalni ogrtač i kapu istaknuvši da je “čvrstina Srba slična surovom karakteru gorštaka”, naveo je portal grozny-inform.ru.

Čečenski vođa Ramzan Kadirov bliski je saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, a u ruskoj invaziji na Ukrajinu, koju Moskva naziva “specijalnom vojnom operacijom”, bore se stotine čečenskih dragovoljaca.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
18.9 ° C
19.9 °
14.1 °
57 %
4.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: