25.5 C
Zagreb
Subota, 25 svibnja, 2024

Hrvat u centru Gaziantepa: Ovo je užas, pa ovakvih potresa nema ni u Japanu

Bivši golman Vatrenih Mario Galinović već dulje radi u Turskoj, koju je u noći pogodio razoran potres magnitude 7,8 stupnjeva po Richteru.

Pročitajte još:

Galinović se nalazi u Gaziantepu, gdje je u istoimenom klubu do kraja siječnja bio trener vratara. Više ne radi za turskog prvoligaša, no planirao je cijelu veljaču ostati u gradu. Epicentar potresa bio je nedaleko od tog grada.

“Užas, teška katastrofa. Ne mogu vam ni opisati koliko smo šokirani ovim potresom, a evo sada i tri sata kasnije sa suprugom sjedim u autu, čekam da sve skupa prestane. Poslije tog velikog potresa bio je još jedan malo manji koji se isto osjetio, situacija je užasna”, priča Galinović.

Kaže kako je sve počelo nešto prije 4.30 sati ujutro.

“Prvi sam se probudio, bio u potpunom šoku. Odmah se probudila i supruga, taj je potres trajao oko minutu i pol, možete zamisliti kako se sve treslo. Naravno, brzo smo istrčali van, čekali iza tog našeg nebodera da se sve smiri. Mi živimo u kompleksu od sedam nebodera, srećom oni su dosta stabilno napravljeni, tako da je kod nas sve ostalo čitavo”, govori Galinović, pa nastavlja:

“Iskreno, još nisam niti dobro vidio slike koliko je toga srušeno i uništeno svugdje okolo, iako je epicentar bio na drugom kraju gradu. Ma samo sam sa suprugom izletio iz stana, a sad već satima sjedimo u automobilu na jednoj čistini. Vidim da se u nekim stanovima u našem neboderu već pale svjetla, neki ljudi se polako vraćaju u svoje stanove, mi smo još vani, još ćemo malo pričekati.”

“Ma ovo je užasan osjećaj, pa ovakvih potresa od 7,8 Richtera nema niti u Japanu. Prvo sam se čuo sa svojim prijateljima ovdje, svi su dobro, to je ipak najvažnije. Znate, malo vas pogode ovakve situacije, osjećate se potpuno nemoćno. Teško mi je i uspoređivati ovaj potres s onima u Hrvatskoj, samo znam da je ovaj bio dosta jači, užas.” za 24sata ispričao svoje iskustvo.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
25.5 ° C
25.8 °
22.6 °
44 %
1kmh
20 %
Sub
23 °
Ned
18 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sri
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: