6.4 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Kakav apsurd! Umirovljenik iz Italije mora platiti veliku kaznu jer je zakrpao rupu na cesti

Claudio je pokrenuo lavinu reakcija nakon što je na Facebooku objavio pismo koje je dobio od policije u kojem ga se optužuje da je prekršio pravilnik o cestama

Pročitajte još:

Slučaj 72-godišnjeg umirovljenika Claudija Trenta ovih je dana izazvao velike rasprave u Italiji. Naime, ovaj je umirovljenik iz Barlassine, u pokrajini Monza, zaradio kaznu od 882 eura (koja se smanjuje na 662 ako je plati u roku od pet dana od obavijesti) zato što je popravio rupu na cesti.

Umirovljenik je na problem rupe ukazao lokalnoj vlasti, ali oni nisu reagirali. Također, dobio je pisma od policije u kojima stoji da je o optužen za kršenje zakona o cestama, a razlog kazne je obavljanje potencijalno opasnog posla u javnom prostoru bez dozvole. Trenta je za Corriere della Sera objasnio da je tri mjeseca slao slike rupe i molbu za popravak na mail adrese općine, tehničkog ureda i policije, ali nikada nije bilo odgovora.

Mislio je da će silne slike pomoći u požurivanju popravka, ali nakon tjedan dana rupe i dalje nisu bile popravljene. Trenta je zbog svog postupka dobio veliku podršku Talijana. Također, kratko je komentirao da on neće platiti ovu kaznu jer je on zatvorio rupu koja je predstavljala problem, odnosno nije kriv za nered na cesti. Smatra da ga vlast naplaćivanjem kazne želi naučiti pameti te da mu se rugaju.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.6 ° C
8.8 °
5.3 °
60 %
1kmh
0 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: