14.6 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Nevjerojatna snimka: Voda nosi auto kao od šale, spasioci u zadnji čas izvukli ženu

Veliko nevrijeme sinoć je poharalo Sloveniju.

Pročitajte još:

Brojna mjesta su poplavljena, a zemljom odjekuju sirene koje upozoravaju na opasnost. Na terenu su stotine vatrogasaca i pripadnika drugih hitnih službi.

U mjestu Poljana poplavljena je cesta, a bujica je bila toliko jaka da je u jednom trenutku odnijela i automobil u kojem je bila žena.

“Hvala Bogu, spasili smo gospođu iz auta. Gospođa je na sigurnom, jako je sretna što je preživjela ovaj užas”, rekao je za portal Koroška Čveka jedan od spašavatelja Jasmin Bajrektarevich, dodavši da su, srećom, u blizini bila dvojica alpinista koji su imali opremu.

– Mislim da smo svi bili malo u šoku. Gospođa je iz auta vikala upomoć, a mi smo brzo djelovali jer smo shvatili da vatrogasci ne mogu do nas, dodao je.

Za cijeli sjeverni dio Slovenije oglašen je najviši, crveni stupanj meteoalarma, a u regijama Štajerskoj i Koruškoj jutros su, kako javlja Delo, uključene sirene za opću opasnost. U zemlji je u zadnjih 12 sati, prema informacijama Uprave za zaštitu i spašavanje bilo više od tisuću intervencija.

Očekuje se da će pljuskovi uzrokovati daljnji porast vodostaja i izlijevanje rijeka. U zadnja 24 sata najviše kiše palo je na mjernoj postaji Pasja ravan, 182,7 milimetara, a više od 170 milimetara na Voglu, Rudnom polju i Zelenici. U Zračnoj luci Brnik, Kredarici i Luču palo je više od 150 milimetara kiše.

– Most na državnoj cesti Stahovica – Kamnik je uništen i zatvoren za promet. Diljem Slovenije vidimo iste grozne prizore! – izvijestile su dežurne službe.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
17.4 ° C
17.8 °
14.2 °
52 %
2.6kmh
0 %
Sub
16 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sri
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: