6.3 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Pojavila se snimka: Snimljen trenutak kada je krenuo u krvavi pohod

Pročitajte još:

Poručnik Chris Olivarez rekao je kako je osumnjičeni prvo pucao u svoju baku koja se nalazi u kritičnom staju u bolnici te se tada odvezao prema školi.

Naoružani napadač ubio je najmanje 19 učenika i dvije odrasle osobe u utorak u osnovnoj školi u Uvaldeu, u Teksasu. Vlasti su objavile da je 18-godišnji Salvador Ramos otvorio vatru u osnovnoj školi u Južnom Teksasu oko 130 kilometara zapadno od San Antonija. Napadač je i sam usmrćen kada je intervenirala policija. Vlasti vjeruju da je djelovao sam. Dva policajca su lakše ranjena, a djevojčica i jedna starija osoba prevezeni su u bolnicu u kritičnom stanju.

– Vjeruje se da je napustio svoje vozilo i ušao u osnovnu školu Robb s pištoljem, a možda je imao i pušku, ali to još nije potvrđeno prema mom posljednjem izvješću – rekao je.

Bio je dobro opremljen i nosio je pancirku.

Društvenim mrežama širi se snimka na kojoj se vidi trenutak kada je napadač ušao u osnovnu školu.

Na Instagram profilu povezanom s Ramosom pojavile su se fotografije oružja i municije nekoliko dana prije napada. Ramosa su u školi maltretirali zbog odjeće koju je nosio i financijske situacije u obitelji, otkrio je poručnik Chris Olivarez.

Slične pucnjave u SAD-u nisu rijetkost, dapače, oružani napadi su u porastu u većim gradovima poput New Yorka, Chicaga, Miamija i San Francisca.

Sredinom svibnja Ameriku je uzdrmao rasistički napad vatrenim oružjem u kojemu je ubijeno 10 crnaca u trgovini u Buffalu, u saveznoj državi New Yorku.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.6 ° C
13.3 °
6.8 °
67 %
0.5kmh
0 %
Sub
15 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: