16.2 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Ruski mediji: Žena je ubila ruskog blogera? ‘Dala mu je zlatni kipić u ruke, za 5 minuta je eksplodirao’

Žrtve su bili oni koji su sjedili u prvim redovima, rekao je svjedok za Fontanku

Pročitajte još:

Ruski vojni bloger Vladlen Tatarsky, koji je izvještavao s ukrajinskog ratišta, sinoć je stradao u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu.

Za njegovo ubojstvo osumnjičena je Darja Trepova (26), prenosi Fontanka. Ona je trenutno u bijegu, a istražitelji vjeruju kako je u kafić donijela kutiju s bistom Tatarskog u kojoj je bila bomba.

Prošle godine bila je u pritvoru 10 dana zbog sudjelovanja na pacifičkom prosvjedu 24. veljače. Uz nju, nestao je i njen suprug.

Fontanka je također objavila fotografije koje je dao jedan od sudionika sastanka na kojima se vidi mlada žena za koju se vjeruje da je dala kipić Tatarskom.

5674027f b843 4a20 8714 c340c78d3ee8
Foto: fontanka.ru

Na aplikaciji Telegram pojavile su se snimke na kojima se vidi kako mu osoba predaje kipić u kafiću, ali još uvijek nije potvrđeno je li u njemu zaista bio eksploziv.

– Ona mu je dala kip, on se zahvalio. Sjela je oko tri metra dalje, nakon 5 minuta se sve dogodilo. Stradali su oni koji su sjedili u prvim redovima – rekao je svjedok za Fontanku. U eksploziji je ozlijeđeno 16 ljudi.

Nisu je pustili na ulazu

Novinar koji je bio na događaju s Vladlenom Tatarskim, Marat Arnis, rekao je da je zaštitar primijetio kutiju u kojoj je bila statua i zabranio djevojci da je unese.

– Djevojka koja je donijela kip sjedila je malo dalje od mene, a na početku nam je rekla da je nisu pustili na ulaz jer su mislili da je u paketu bomba. Upravo je to rekla. Ali ona je zamolila Vladlena za dopuštenje: “Dopustite mi, svejedno ću ga dovesti.” A Vladlen joj je rekao: “Uđi, ali ćemo i to provjeriti.” To su bile njegove riječi, to je sigurno – rekla je novinarka.

Svjedoci su rekli da je djevojka rekla Tatarskom da ima dar za njega, zlatnu bistu. Nakon što mu je uručila bistu i s njim izmijenila nekoliko rečenica, djevojka je krenula prema svom mjestu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
14.6 ° C
16.6 °
11.8 °
73 %
0.5kmh
0 %
Uto
17 °
Sri
10 °
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: