7.6 C
Zagreb
Utorak, 19 ožujka, 2024

Srbi s Kosova stavili žute trake i uspoređuju se s holokaustom i Židovima

Građani Leposavića oko ruke su stavili žutu traku koja je simbol stradanja Židova u Drugom svjetskom ratu.

Pročitajte još:

Nekoliko građana Leposavića na današnjem prosvjedu u tom mjestu nosilo je žutu traku s Davidovom zvijezdom, koja je simbol stradanja Židova u Drugom svjetskom ratu. Kako kažu, željeli su ukazati na stradanje Srba na Kosovu. Sjeli su tik uz ojačanu bodljikavu žicu, da bi se povukli u masu ljudi.

Građani Leposavića i danas mirno prosvjeduju tražeći oslobađanje građana sjevera Kosova koji su u ponedjeljak uhićeni u Zvečanu, ali i da albanski gradonačelnici i pripadnici policije napuste općinske zgrade na sjeveru Kosova. Ispred zgrade općine okupio se veliki broj građana.

Pripadnici KFOR-a osiguravaju zgradu općine u Leposaviću, a jutros oko 5 sati dodatno su osigurali područje bodljikavom žicom. Iza vojnika KFOR-a i dalje su oklopna vozila specijalnih jedinica kosovske policije, javlja Kosovo Online.

Kfor je danas dozvolio direktoru Centra za socijalni rad Gradimiru Nastiću da izveze službeni automobil koji je bio doslovno zarobljen u krugu u kojem se nalaze vojnici Kfora, dodatno ograđen bodljikavom žicom.

Automobil Dacia Duster nakon radnog vremena parkiran je na općinskom području i koristi se za potrebe socijalne službe, a ondje je ostao zarobljen nakon početka prosvjeda. Nakon što su otvorili kapiju, vojnici KFOR-a pomogli su iznijeti automobil, a građani su dobili aplauze.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
7.6 ° C
8.3 °
4.9 °
58 %
4.1kmh
100 %
Uto
10 °
Sri
15 °
Čet
18 °
Pet
19 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: