8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Srbi s Kosova stavili žute trake i uspoređuju se s holokaustom i Židovima

Građani Leposavića oko ruke su stavili žutu traku koja je simbol stradanja Židova u Drugom svjetskom ratu.

Pročitajte još:

Nekoliko građana Leposavića na današnjem prosvjedu u tom mjestu nosilo je žutu traku s Davidovom zvijezdom, koja je simbol stradanja Židova u Drugom svjetskom ratu. Kako kažu, željeli su ukazati na stradanje Srba na Kosovu. Sjeli su tik uz ojačanu bodljikavu žicu, da bi se povukli u masu ljudi.

Građani Leposavića i danas mirno prosvjeduju tražeći oslobađanje građana sjevera Kosova koji su u ponedjeljak uhićeni u Zvečanu, ali i da albanski gradonačelnici i pripadnici policije napuste općinske zgrade na sjeveru Kosova. Ispred zgrade općine okupio se veliki broj građana.

Pripadnici KFOR-a osiguravaju zgradu općine u Leposaviću, a jutros oko 5 sati dodatno su osigurali područje bodljikavom žicom. Iza vojnika KFOR-a i dalje su oklopna vozila specijalnih jedinica kosovske policije, javlja Kosovo Online.

Kfor je danas dozvolio direktoru Centra za socijalni rad Gradimiru Nastiću da izveze službeni automobil koji je bio doslovno zarobljen u krugu u kojem se nalaze vojnici Kfora, dodatno ograđen bodljikavom žicom.

Automobil Dacia Duster nakon radnog vremena parkiran je na općinskom području i koristi se za potrebe socijalne službe, a ondje je ostao zarobljen nakon početka prosvjeda. Nakon što su otvorili kapiju, vojnici KFOR-a pomogli su iznijeti automobil, a građani su dobili aplauze.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: