15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Strašna nesreća srpskog autobusa u Bugarskoj: Jedno dijete kritično, još 12 u bolnici. Vozaču morali amputirati nogu

Pročitajte još:

Dvanaestero djece i dvoje odraslih ostaje hospitalizirano u bolnici zbog teških ozljeda nakon strašne nesreće u Bugarskoj u kojoj je autobus koji je prevozio 38 djece i jedanaest odraslih sletio s ceste

Autobus iz Srbije koji je prevozio 38 djece i 11 odraslih prevrnuo se u nedjelju oko 20.30 sati na autocesti u Bugarskoj na 216 kilometru autoceste u pravcu Sofije, kod Stare Zagore, piše bugarska novinska agencija.

Dvanaestero djece i dvoje odraslih ostaje hospitalizirano u bolnici s teškim ozljedama nakon strašne nesreće u Bugarskoj u kojoj je autobus koji je prevozio 38 djece i jedanaest odraslih sletio s ceste, otkrio je bugarski ministar Assen Medzhidiev na jutrašnjoj konferenciji nakon što je obišao stradale.

Smatra se da je uzrok nesreće greška vozača, dodalo je ministarstvo.

– Jedno dete je u kritičnijem stanju, trenutno se rade mjere reanimacije, ali je hemodinamski, pokazateljima stabilno. Tokom noći će pratiti situaciju i napraviti transfuziju krvi. Imamo timove sa konzultantima u Sofiji, ako bude potrebno da ga prevezemo sutra – rekao je ministar sinoć.

Dijete ima 11 godina i zadobilo je 3 prijeloma zdjelice i kuka.

– Dijete je pri svesti, sada sam razgovarao sa njim. Ne mogu reći da postoji 100 posto opasnost po njegov život, ali njegovo stanje je kritično – dodao je Medžidijev.

– Ostala djeca su u relativno dobrom stanju. Oni imaju između 9 i 15 godina. Većina njih ima posttraumatske rane – rekao je ministar zdravlja.

Od hospitalizirane djece najmlađi ima šest, a najstariji 17 godina. Vozaču koji je zadobio tešku ozljedu noge amputirana je noga. Dvoje teže ozljeđene djece prevezena su u bolnicu u Sofiju. Srećom, nema smrtno stradalih.

Kako pišu bugarski mediji, djeca su kao dio folklornog ansabla JU-LIRA putovala iz Nesebara, a većina ih je iz Beograda u Srbiji.

Više verzija uzroka nesreće
Svjedoci koji su se našli na mjestu nesreće naveli su nekoliko verzija uzroka ove teške nesreće.

Iako je prvo bilo riječ da je vozač zaspao, više putnika tvrdi sličan scenarij – da je vozač pokušao pomaknuti suvozačevo sjedalo ili je putniku pokazivao kako da ga ‘otvori’ te zbog toga naglo skrenuo volanom i sletio s autoceste. Druga svjedokinja koja se našla u busu tvrdi slično.

– Jedan od roditelja u autobusu je htio sjesti na prednje sjedište pored vozača. Okrenuo se da otvori sjedište i tako se okrenuo volan – rekla je, prenosi Nova.bg.

Prema neslužbenim informacijama, bugarska policija dala je alkotest vozaču autobusu na mjestu nesreće koji nije pokazao prisustvo alkohola.

Putnici su iz autobusa nakon nesreće izašli kroz razbijene prozore. Na mjesto događaja stigla su vozila Hitne pomoći, pet ekipa vatrogasaca i pet ekipa policije. Brojni svjedoci stali su automobilima te sami prevezli ozljeđene do bolnice.

Dio autoceste zbog nesreće je bio zatvoren.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: