23.9 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

U Njemačkoj 2016 ubio suprugu, sakrio dijelove tijela: Ponio ih sa sobom kad se selio u drugu kuću

Nesretna Dorotea (26) iz Poljske nestala je 2016. godine. Tijelo policija nije mogla naći iako su odmah posumnjali u priču njezinog supruga Manfreda G. (41)

Pročitajte još:

U njemačkom Aachenu je u ponedjeljak počelo suđenje Manfredu G. (41) kojeg terete da je 2016. ubio svoju suprugu.

Njezino su tijelo pronašli tek u kolovozu 2023., a žena je u vrijeme ubojstva imala 29 godina. Tijelo su našli u novoj kući u kojoj je Manfred živio sa sinom i novom partnericom. U optužnici piše da je Manfred ostatke tijela ponio sa sobom nakon što se iselio iz stare kuće, piše FenixMagazin.

Kako javljanju njemački mediji, Poljakinja Dorota je nestala 8. listopada 2016. godine. U to je vrijeme sa suprugom i sinom živjela u gradiću Süsterseelu. Tog dana, kako je priopćilo državno odvjetništvo, mlada je žena razgovarala sa svojim novim dečkom. Dorota se htjela rastati od supruga. Htjela se s novom ljubavi i sinom preseliti u južnu Njemačku.

Tvrdio da je pobjegla
Dorotin suprug je u listopadu 2016. sam otišao na policiju i prijavio nestanak supruge. Prema informacijama istražitelja, Manfred G. je izjavio da se posvađao sa suprugom nakon čega je ona jednostavno pobjegla.

Policija je odmah pokrenula veliku akciju potrage. Pretražili su šumska područja i jezera. Ali stotine policajaca, ronilaca, pasa i stručnjaka s najnovijom forenzičkom tehnologijom nisu pronašli Dorotu niti ikakav trag.

Odjel za ubojstva je od početka sumnjao u suprugovu verziju priče. Süsterseel je gradić s 1.600 stanovnika, ali u gradu ima kamera. Policija je pregledala snimke, ali nikoga nije bilo na ulicama 18. listopada 2016. godine.

Policija je sumnjala kako je žena umrla u kući. Istražitelji su sumnjičili supruga, ali nisu imali tijelo. “Bila je to vrlo nezadovoljavajuća situacija za sve nas. Znali smo tko je počinitelj, ali ga nismo mogli uhititi. Kuću u Süsterseelu smo nekoliko puta pretražili, supruga ispitali, ali bez uspjeha”, rekao je istražitelj.

U novoj kući nađena torba s dijelovima tijela
Istražitelji su tek prošlog kolovoza uspjeli napraviti pomak u slučaju “Dorota”. U šupi kuće u Geilenkirchen-Gillrathu u četvrti Heinsberg, gdje Manfred G. sada živi sa sinom i novom partnericom, policija je pronašla torbu s dijelovima tijela. Muž je uhićen.

Državno odvjetništvo pretpostavlja da je Manfred G. svoju suprugu ubio 18. listopada 2016. iz ljubomore. Vjeruje se da mu je Dorota prije toga priznala da je upoznala novog muškarca.

Zemaljski sud u Aachenu će 15. ožujka objaviti presudu u slučaju “Dorota”. Manfred G. mogao dobiti doživotnu kaznu zatvora.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.5 ° C
23.8 °
18.1 °
46 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: