13 C
Zagreb
Srijeda, 1 svibnja, 2024

Vozač autobusa objavio selfie prije puta do Venecije, smjenu je tek preuzeo, bio je odmoran

Albertove kolege opisale su ga kao stručnjaka koji je taj posao radio sedam godina. Smjenu je preuzeo 90 minuta prije nesreće, pa bi to trebalo isključiti umor kao uzrok nesreće. Autobus je bio nov i ispravan...

Pročitajte još:

Najmanje 21 osoba je poginula u utorak, a dvadesetak je ozlijeđeno, među kojima i jedan Hrvat, nakon što je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije u sjevernoj Italiji i zapalio se, objavile su lokalne vlasti. Autobus je izletio s ceste i pao u blizini željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom. Uzrok nesreće još nije utvrđen.

Vozač Alberto Rizzotto (40) iz Trevisa jedan je od onih koji su poginuli na mjestu. Vozač je sat i pol prije nesreće, u 18.30 sati na Facebooku objavio fotografiju na kojoj se vidi da je u kampu Margheri, a iznad fotografije piše “bus do Venecije”, prenosi 24sata.

Prijatelji su mu u komentarima ispod fotografije pisali da su shrvani zbog nesreće.

Albertove kolege opisale su ga kao stručnjaka koji je taj posao radio sedam godina. Smjenu je preuzeo 90 minuta prije nesreće, pa bi to trebalo isključiti umor kao uzrok nesreće. Autobus je bio nov i ispravan, piše L’unione sarda.it.

Na istražiteljima je sada da rekonstruiraju događaj. Prema dosad dostupnim informacijama, vozač je napravio ‘neobičan manevar’, kamere postavljene na cesti snimile su ga na desnoj strani ceste kako se prebrzo kreće te na kraju probija zaštitnu ogradu i pada s nadvožnjaka.

Svjedoci su opisali što se dogodilo u sekundama prije nesreće i svi su se složili da je u pitanju bilo nešto neobično. Upravo zbog toga spominje se mogućnost da je vozač zaspao ili da mu je pozlilo. Točan odgovor trebala bi ponuditi analiza videosnimke s kamere koja je bila u autobusu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
14.7 ° C
14.8 °
13.1 °
67 %
3.1kmh
0 %
Sri
22 °
Čet
21 °
Pet
13 °
Sub
19 °
Ned
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9380
GBP
1,1712
CHF
1,0197
CNY
0,1295
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: