3.9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Tomašević: Hrvatska politika je dosegnula novo dno,recite NE huškanju, mržnji, strahu, dezinformiranju

Pročitajte još:

Tomislav Tomašević održava završnu konferenciju za medije: ‘U nedjelju je potrebno reći glasno ne kampanji koju je vodio moj protukandidat, kampanji huškanja, mržnje, straha, dezinformiranja i kampanji u kojoj se demonizira političke suparnike’

Gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević, uz potporu kandidata za zamjenicu, odnosno zamjenika gradonačelnika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta te predstavnika stranaka koalicije Možemo! – Zagreb je NAŠ! – Zelena alternativa ORaH – Nova ljevica – Za Grad!, održao je ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba završnu konferenciju za medije prije izborne šutnje.

– Želimo uputiti posljednje poruke biračima i pozvati sve da izađu na izbore. Već 15 godina borimo se za Zagreb u kojem ne vlada interesna klika. U nedjelju su povijesni izbori jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika i pozivamo građane da sudjeluju. Pobijedit ćemo i svima ćemo moći pogledati u oči. Mi svoja obećanja ispunjavamo, potreban je mali korak da se Zagreb oslobodi korupcijske hobotnice koja mu ne da da se razvija.

Pozivamo građane da u nedjelju naprave još mali korak. Potrebno je u nedjelju reći glasno NE kampanji mržnje, straha i huškanja i kampanji u kojoj se demonizira suparnika”, izjavio je Tomašević.

Ponovo je odgovarao na pitanja o svojoj plaći, rekavši kako se o tome šire namjerne klevete. “Plaću u Zelenoj akciji sam imao 6.700 kuna, plaća u Institutu za političku ekologiju je bila 9000 kuna neto. Ove laži da je ta plaća bila 25 tisuća kuna bruto nije krivo čitanje imovinske kartice, nego laži i obmanjivanje javnosti”, rekao je Tomašević.

Sto se tiče ovih milijardu kuna pozivam sve institucije, DORH, Sherlocka Holmesa, Poirota, ako netko ima ikakve dokaze, neka to pokaže. Ovakva kampanja nije još viđena. Ja vjerujem da će građani Zagreb reći glasno ne ovakvoj kampanji. Ovo je tragikomično i tome treba reći NE.

Kakva je bila kampanja? Iscrpljujuća?
Hrvatska politika dosegnula je novo dno. Vjerujem da ćemo uskoro ući u ovu zgradu kao nova uprava.

Hoće li druga strana kažnjena?
Ja vjerujem da hoće. Mi smo u kampanji više od 6 mjeseci. Ja sam prošao skoro svaku gradsku ulicu, mi smo prošli skoro svaki dio ovog grada. Fokusirali smo se na razgovore s građanima, uključili smo oko 10 tisuća građana u program. Ponosan sam na ljude koji su sudjelovali u kampanji.

Čiji su birači motiviraniji?
Mi svoje birače pokušavamo motivirati da izađu na izbore na optimizmu i nadi, neki su odlučili svoje kandidate mobilizirati.

O prijetnjama
Nisam imao nikakvih prijetnji. Osjećam se sigurno u ovom gradu.

Što se tiče postupanja policije, oni su procijenili da je potrebno osiguravati neko naše javno okupljanje.

Što se tiče postupanja policije, ne mogu govoriti u njihovo ime, oni su procijenili da je potrebno nadzirati neka okupljanja – kazao je Tomašević i dodao kako ne misli da je Miroslav Škoro oštećen kad se pričalo o prijetnjama.

– Otvoreni smo za suradnju sa svima, i sve što dođe od oporbe podržat ćemo i nećemo tražiti dlaku u jajetu, građani žele vidjeti konstruktivne prijedloge i sadržaj, a ne tko je nešto odlučio – kazao je Tomašević pa na kraju poručio kako je svaki glas u nedjelju bitan i kako očekuje dobru izlaznost.

– Ovakve kampanje huškanja i dezinformiranja ne mogu proći – istaknuo je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.3 ° C
6.6 °
0.8 °
88 %
0kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: