14 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Tomašević srezao vozni park sa 146 vozila na 44: On će koristiti Astru, pročelnicima – Corse!

Pročitajte još:

Budući da se unajmljuje znatno manje automobila i to samo srednje i niže klase, Grad će ovaj aneks platiti 85 tisuća kuna bez PDV-a

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević poništio je u petak javni natječaj za najam 146 vozila procijenjene vrijednosti 4,5 milijuna kuna bez PDV-a koji je dobila tvrtka Viator, ali je s istom tvrtkom, kako doznajemo, potpisao aneks postojećeg ugovora do kraja godine za najam tri puta manje vozila nego što je bilo predviđeno.

Umjesto 146 službenih automobila niže, srednje i više klase, Grad Zagreb koristit će tako ukupno 44 vozila, kako je definirano aneksom, i to samo dva vozila srednje klase i 42 vozila niže klase.

Gradonačelnik i njegovi zamjenici Luka Korlaet i Danijela Dolenec koristit će Opel Astru, a predsjednik Skupštine Joško Klisović Passat. Time su, kako nam kažu izvori iz Grada, troškovi za službena vozila za preostalih pola godine smanjeni s 2.25 milijuna kuna na pola milijuna kuna.

Krajem godine bit će raspisan novi natječaj na kojem će se, kako nam kažu izvori, nabavljati vozila prema stvarnim potrebama Grada.

Također, kako doznajemo, ukida se praksa da pročelnici i predsjednici Vijeća gradskih četvrti mogu službene automobile koristiti 24 sata na dan. Opel Corse koje odsad imaju na raspolaganju moći će koristiti samo za vrijeme radnog vremena.

Podsjetimo, ranije danas Tomašević je poništio javni natječaj za najam 151 vozila. Procijenjena vrijednost najma iznosila je 4.500.000 kuna bez PDV-a.

“Poništava se otvoreni postupak javne nabave s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma s tri gospodarska subjekta na razdoblje od jedne godine, u predmetu nabave ‘najam motornih vozila’. Odluka o poništenju postaje izvršna dostavom odluke ponuditelju ili natjecatelju, sukladno odredbi članka 308.

Tijekom postupka odlučeno je o promjeni o opsegu i sastavu voznog parka, što posljedično dovodi do znatnih promjena u bitnim elementima opisa i količine predmeta nabave u odnosu na postojeći. Navedeno predstavlja okolnost zbog koje bi došlo do sadržajno bitno drugačije obavijesti o nadmetanju i dokumentacije o nabavi da je bila poznata ranije te je temeljem članka 298., stavka 1., točke 2. ZJN 2016 odlučeno kao u izreci”, stoji u objašnjenju odluke.

Protiv odluke postoji mogućnost žalbe u roku od 10 dana.

Podsjetimo, upravo je poništavanje ovog natječaja bilo najavljivano kao jedan od prvih poteza Tomaševića nakon dolaska na vlast.

“U više od 90 posto slučajeva ove teme natječaja, ista tvrtka osvaja natječaj, a to je upravo Viator koji je u posljednje četiri godine ugovorio čak 52.447.654 kune s Gradom. Prema našim informacijama, prvotni natječaj vrijedan 4,5 milijuna kuna Grad je poništio jer je u specifikacijama navedeno da vozila ne smiju biti starija od 7 mjeseci. Viator taj uvjet u natječaju nije mogao ispuniti, a bez obzira što je bilo i drugih ponuđača, natječaj je poništen zbog „nedostatka u dokumentaciji prijavljenih ponuđača“. Na ponovljenom natječaju, nakon raspuštanja Skupštine, natječaj osvaja pogodite tko, baš Viator”, rekao je Tomašević prije dva i pol mjeseca o ovom natječaju.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
12.6 ° C
15 °
10.8 °
69 %
2.1kmh
40 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: