11.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Udarni turistički vikend: Kolone prema moru i na granicama, satima se čeka na Bajakovu

Pročitajte još:

Drugi je udarni turistički vikend. Na cestama, graničnim prijelazima i trajektnim lukama čekalo se u kolonama. Gužve na autocesti MUP je snimao helikopterom. Vozače se upozorava da voze oprezno, ne brzo.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i prema unutrašnjosti, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac te na pojedinim graničnim prijelazima. Zbog čestih usporavanja i vožnje u koloni vozačima savjetujemo da pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila, javlja HAK.

2

Upozoravaju i da je pregažena životinja (srna) na autocesti A6 između čvora Čavle i čvora Orehovica u smjeru Rijeke, jedan predmet je na kolniku na autocesti A1 na 21+000 km između čvora JASTREBARSKO i čvora KARLOVAC. u smjeru Dubrovnika te vozilo u kvaru na autocesti A1 na 5+000 km između naplatne postaje DEMERJE i čvora DONJA ZDENČINA u mjeru Dubrovnika promet se vodi po dvije prometne trake.

3

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • zbog veće gustoće prometa, kolona vozila u pokretu s povremenim zastojima između čvora LUČKO i čvora KARLOVAC u smjeru Dubrovnika;
  • povećana gustoća prometa između čvorova LUČKO i ZADAR II u smjeru Dubrovnika.

A2 Zagreb-Macelj:

  • kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko 1 km.

A3 Bregana-Lipovac:

  • zbog pojačanog prometa u smjeru Lipovca između čvora JANKOMIR i čvora LUČKO u smjeru NP Lučko kolona vozila proteže se oko 5 km, te u smjeru Bregane između čvora Buzin i čvora Lučko u smjeru NP Lučko kolona vozila proteže se oko 2 km;
  • kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 8 km.

Danas od 12:00 do 23:00 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Privremena regulacija prometa:

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • do 31. kolovoza između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno (maksimalno 15 min) se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva.

A3 Bregana-Lipovac:

  • do 10. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, uz ograničenje brzine na 60 km/h, privremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji;
  • zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka.

A7 GP Rupa- Rijeka-Žuta Lokva:

  • na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Krčki most (DC102):

  • dana 4. kolovoza 2021. god. od 21:00 do 21:05 sati zbog osiguranja uvjeta za održavanje bakljade bit će prekinut promet na mostu Krk u oba smjera.

ZATVORENE CESTE ZBOG RADOVA:

  • DC2 Josipovac-Bizovac-Normanci (do 31.prosinca);
  • DC6 u Karlovcu – Ulica Borlin (do 31.10.2021. god.);
  • DC14 Andraševec-Bračak (do 1. rujna);
  • DC22 u Križevcima;
  • DC36 u mjestu Pisarovina (do 10. studenog do 17:00 sati);
  • DC56 Drniš-Gornji Muć u naselju Donje Postinje (općina Muć) (do 15. listopada);
  • DC57 u Vukovaru (do 20. rujna);
  • DC206 Ulica Ante Starčevića u Krapini (do 1. kolovoza);
  • DC544 u mjestu Gudovac kod Bjelovara (do 15. studenog).

Upozorenje iz HAK-a:

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

Zbog sanacije klizišta privremeno se zabranjuje promet vozilima čija ukupna masa prelazi 20 tona te vozilima čija ukupna širina prelazi 2,6 metara na dijelu DC3 nedaleko naselja Dubravci u Općini Netretić. Obilazak: A1 – čvor Karlovac – čvor Bosiljevo i obratno. Za kategorije vozila na koje se odnosi zabrana, a prometuju cestom DC3 iz smjera Karlovca do Duga Rese, obilazak je cestama DC23 i DC42, te ponovno autocestom A1 s uključenjem u čvoru Ogulin. Na državnim cestama DC23 i DC42 dodatno je ograničenje za vozila čija visina prelazi visinu 4,5 m.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.1 ° C
12.6 °
8 °
87 %
2.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: