13.6 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Vremenska prognoza: Na istoku zemlje još su mogući jaki pljuskovi. I dalje postoji opasnost od bujičnih poplava

Pročitajte još:

I dalje postoji opasnost od bujičnih i urbanih pluvijalnih poplava

Iznad naših krajeva i dalje kruži vlažan i nestabilan zrak, iako visinska ciklona postupno slabi. Još i danas može biti lokalno obilnijih pljuskova, prije svega u gorju i Slavoniji, osobito njezinim zapadnim predjelima, oko sredine dana i poslijepodne, piše N1.

S obzirom da je to na nekim mjestima sad već prilično saturirano, postoji i dalje opasnost od bujičnih i urbanih pluvijalnih poplava, na snazi je hidrološko upozorenje DHMZ-a.

Prema večeri će oborina postupno slabjeti.

Od utorka, jačanjem ogranka anticiklona sa zapada, ulazimo u period stabilnijeg vremena.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih.

Za Istru te Kvarner i kvarnerske otoke kao i Slavoniju još uvijek je na snazi narančasti meteoalarm.

U ponedjeljak će na istoku zemlje i dalje biti nestabilno, pa će uz promjenjivu naoblaku biti kiše i lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom. Pritom u kratkom vremenu može pasti više od 50 litara kiše po četvornom metru. Sunčanih razdoblja bit će malo, osobito u Podunavlju. Vjetar mjestimice umjeren sjeverni i sjeverozapadni, prognozira meteorologinja Tomislava Hojsak.

U središnjoj Hrvatskoj već ujutro sa sjeverozapada dolazi prestanak kiše i razvedravanje, najkasnije na jugu gdje još u noći i ujutro može biti obilne kiše.

Najsunčanije će biti na sjevernom Jadranu, osobito u Istri, a u gorju povremeni pljuskovi veći dio dana, osobito u Lici, gdje je moguća obilna kiša. Puhat će umjerena i jaka bura, pod Velebitom i s olujnim udarima.

Vjetrovito i u sjevernoj Dalmaciji, gdje će veći dio dana prevladavati sunčano vrijeme. U unutrašnjosti te južnije od Splita djelomice sunčano, a popodne je moguć i poneki pljusak. Puhat će većinom slaba i umjerena bura, popodne jugozapadnjak.

Na krajnjem jugu Hrvatske djelomice sunčano, poneki lokalni pljusak moguć je tek rijetko duž obale i u zaobalju, osobito u poslijepodnevnim satima. Puhat će slaba bura, a more će biti malo do umjereno valovito.

S obzirom da je to na nekim mjestima sad već prilično saturirano, postoji i dalje opasnost od bujičnih i urbanih pluvijalnih poplava, na snazi je hidrološko upozorenje DHMZ-a.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.6 ° C
13.3 °
6.8 °
67 %
0.5kmh
0 %
Sub
15 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: