9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Zdravko Mamić: ‘U nekoliko sam mu navrata poslao novac – 70, 80 tisuća eura…’

Pročitajte još:

Zdravko Mamić ponovno se oglasio iz Međugorja. Ovog puta objavio je mailove za koje tvrdi da dokazuju kako je kupio karte za Dubai sucu Zvonku Vekiću i dvjema ženama, kao i potvrde o letu.

Ukupna cijena iznosila je 23 tisuće kuna. Evo što je na sve za Dnevnik Nove TV iz BiH rekao Zdravko Mamić.

“Kad sam vidio da vrag nosi šalu, da čak jedan Vrhovni sud sudjeluje u tako sramotnom odlučivanju i tako sramotnoj presudi, onda sam izgubio vjeru u sustav i okrenuo sam se narodu i medijima, da narod i mediji odrade svoju zadaću za koju i jesu jer narod su glasači, a mediji su sedma sila svijeta i trebali bi biti korektiv svake vlasti”, kazao je Mamić.

Objasnio je i zašto je sve podastro nadležnim organima.

“Što sam ja više mogao napraviti osim što sam potanko nacrtao i rekao dana tog i tog, bio sam s tim sucem tu i tu, napravio i predao to i to i o tom mogu svjedočiti ti i ti”, kazao je dodavši da ranije nije želio javno govoriti o tome uvjeren da neće biti ozbiljno shvaćen.

“Prijavu sam podnio 8. 10., a recite mi ijedan razlog da sa mnom nije obavljen službeni razgovor, jer to što sam dao informacije to nije moj službeni iskaz, to vam o svemu govori. Ja vam imam čovjeka svjedoka koji je sudjelovao u davanju novca u moje ime, u predaji novca u moje ime, i koji ima stotinu dokaza i bio je prisutan susretima sa sucima u moje ime. Plaćao je račune u stotine navrata i još ga nitko nije ispitao. Što da ja radim”, upitao se Mamić.

Poslijepodnevne Facebook statuse posvetio je privatnom životu suca Ante Kvesića, a pred kamerom ponavlja: “Ja sam mu u nekoliko navrata poslao novce preko suce Vekića. Radi se o 70, 80 hiljada eura.”

Iz Međugorja poručuje: “Mečka danas igra pred vratima obitelji Mamić, ali da svakog dana igra pred nečijim drugim vratima.”

Osječki sudac o Mamiću proziva zbog puta u Dubai: ‘Tu on pokazuje neke karte… Ja s njim nisam bio’

Prozvani sudac Vekić telefonski nam je poručio da zbog tajnosti izvida ne smije ništa komentirati. Neslužbeno vjeruje da ovo nije posljednji napad. Sudac Kvesić bio je nedostupan, a Darko Krušlin angažirao je odvjetnika, koji u svemu vidi dublju pozadinu.

“Ako pokažemo na Krušlinu da ga možemo zgazit, da ga možemo uništiti kao čovjeka i profesionalca, to je snažna poruka, u budućnosti što se nekome drugome može dogodit ako ne udovolji onome što Zdravko Mamić traži”, rekao je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik suca Darka Krušlina.

Istodobno, u Osijeku je odgođen nastavak suđenja po drugoj optužnici, za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama, i to zbog samoizolacije jednog od optuženih – Igora Krote. Odvjetnik Damira Vrbanovića od Visokog kaznenog suda zatražio je premještanje suđenja zbog Mamićevih optužbi na račun osječkih sudaca.

“Ruku na srce, svi su ti današnji suci radili sa sucima koji su u Vijeću. Mislim da svakog normalnog građanina takvo što pogađa i da od tih sudaca ne možemo očekivati da nepristrano i neovisno vode postupak koji je opterećen tom stigmom odnosa njihovih kolega s prvooptuženikom Zdravkom Mamićem”, rekao je Janjko Grlić, odvjetnik Damira Vrbanovića.

O tome će vrlo brzo odlučiti Visoki kazneni sud. Možda se ponovno sudi u Zagrebu, odakle je prvi, danas pravomoćni postupak, premješten u Osijek zbog Mamićeva prijateljstva s Ivanom Turudićem. On je tada bio županijski, a danas je v.d. šefa Visokog kaznenog suda. “Sad su sve opcije otvorene na način da moramo odlučiti prema trenutku donošenja odluke”, rekao je Marijan Bitanga, sudac Visokog kaznenog suda, donosi Dnevnik.hr

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.8 ° C
13.1 °
11 °
35 %
2.6kmh
0 %
Pet
13 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: