17.7 C
Zagreb
Utorak, 7 svibnja, 2024

Zelenskij oštro prozvao Zapad: U Kijev su upale posebne ruske jedinice, žele me ubiti. Nitko se ne bori uz nas!

Pročitajte još:

Dok Volodimir Zelenskij apelira na zapadne saveznike da pomognu Ukrajini, oni ističu kako je on glavna meta ruske invazije

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij još je jednom u petak ujutro apelirao na zapadne saveznike da pomognu Ukrajini i zaustave brutalni ruski napad, prenose agencije. “Ovoga jutra sami branimo svoju državu. Kao i jučer, najveće svjetske sile gledaju izdaleka”, rekao je Zelenskij u obraćanju naciji. “Jesu li Rusiju uplašile jučerašnje sankcije? Na našem nebu i na našem tlu vidimo da to nije dovoljno”, dodao je.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij potpisao je dokument kojim je naredio mobilizaciju svih vojnih obveznika i pričuvnika. U televizijskom obraćanju rekao je kako je razočaran odnosom zapadnih čelnika.

– Ne vidim nikoga da se bori uz nas – rekao je i dodao kako je u ruskoj invaziji poginulo 137 ukrajinskih vojnika, 10 od njih bili su časnici, 316 vojnika je ranjeno.

Kako je objavilo ukrajinsko ministarstvo, procjena je da je dosad uništeno preko 30 ruskih tenkova, preko 100 oklopnih vozila, šest aviona i šest helikoptera.

Zelenskij tvrdi da ga rusi ciljano žele ubiti i oslabjeti Ukrajinu.

– U Kijev su ušle dvije diverzantske skupine. Prema našim informacijama, neprijatelj me označio kao metu broj 1, a moju obitelj kao metu broj 2. Žele politički uništiti Ukrajinu uništavanjem šefa države. Imamo informacije da su diverzanti već u Kijevu, žele me ubiti. Ostajem u vladinoj četvrti zajedno s drugima – rekao je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
umjerena kiša
17.7 ° C
18.3 °
16.8 °
78 %
4.6kmh
100 %
Uto
18 °
Sri
17 °
Čet
19 °
Pet
22 °
Sub
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9280
GBP
1,1649
CHF
1,0235
CNY
0,1286
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: