23.9 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Zoran Vakula upozorava: Temperatura na kopnu pada za 10 stupnjeva, čak i više. Moguća nevremena s tučom

Pročitajte još:

Pritom će u većini Hrvatske prilično osvježiti, ponajviše u sjevernim kopnenim krajevima, gdje će poslijepodnevna temperatura zraka biti i za više od 10 °C niža nego u ponedjeljak

Nakon toplinskog vala pred nama je razmjerna brza, nagla i kratkotrajna, ali prilično žestoka promjena vremena, lokalno i uz olujna nevremena. Za sredinu kolovoza ništa neobično, ali nekima bi moglo biti prilično neugodno, najavljuje Zoran Vakula u prognozi HRT-a.

Prema detaljnoj prognozi koju je donio meteorolog Dragoslav Dragojlović u Dnevniku, već u noći na utorak te posebice tijekom utorka bit će čestih, mjestimice i obilnih pljuskova s grmljavinom, ponegdje i tučom. Na Jadranu su moguće i pijavice. U mnogim će krajevima zapuhati i prolazno jak, na udare vjerojatno i olujni vjetar, a najjača i najdugotrajnija bit će bura na sjevernom Jadranu, osobito podno Velebita, gdje će biti i ograničenja u prometu.

Stiže osvježenje u većinu zemlje, ponajviše u sjeverne krajeve gdje će poslijepodnevna temperatura zraka biti i više od 10 stupnjeva Celzijevih niža nego danas. Već u srijedu slijedi stabilizacija vremena, a bura će oslabiti. Ponegdje će biti još nešto kiše i grmljavine, osobito na južnom i dijelu srednjeg Jadrana, te u unutrašnjosti Dalmacije i u gorju. Od četvrtka pak opet većinom suho, sunčano i toplije, ponegdje i vruće – najprije u južnijim hrvatskim krajevima, za vikend i u sjevernijima. Evo detalja.

“Već u noći na utorak te posebice tijekom utorka bit će čestih, mjestimice i obilnih pljuskova s grmljavinom, ponegdje i tučom, a uglavnom su na Jadranu moguće i pijavice. Naravno, u mnogim će krajevima zapuhati i prolazno jak, na udare vjerojatno i olujni vjetar, a najjača i najdugotrajnija bit će bura na sjevernom Jadranu, osobito podno Velebita, gdje će biti i ograničenja u prometu. Pritom će u većini Hrvatske prilično osvježiti, ponajviše u sjevernim kopnenim krajevima, gdje će poslijepodnevna temperatura zraka biti i za više od 10°C niža nego u ponedjeljak”, dodaje Vakula. Najavljuje stabilizaciju vremena za srijedu.

Od četvrtka opet većinom suho, sunčano i toplije, ponegdje i vruće – najprije u južnijim hrvatskim krajevima, za vikend i u sjevernijima, poručuje Vakula.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.5 ° C
23.8 °
18.1 °
46 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: