20.4 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Dijana Zadravec nudila se za voditeljicu RTL-a: Možda se prebacim iz zdravstvenog sustava…’

Pročitajte još:

Dijana Zadravec, odnedavno bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice, rekla je prilikom gostovanja u emisiji RTL Danas da će se javiti na skorašnji natječaj za ravnateljicu tog KBC-a te da je od toga može odvratiti samo ponuda da postane voditeljica na RTL televiziji.

– Ja sam izvrstan neuroradiolog, profesorica sam. Naravno da ću je javiti na taj natječaj. Neće me otjerati, jedino ako mi vi ponudite mjesto, recimo, voditeljice u RTL-u. Možda da se prebacim iz sustava javnog zdravstva u ovaj pa ću pratiti s te platforme sve ovo – rekla je Zadravec u šali.

Zadravec je potom rekla da smatra da bi RTL-u “dobro došao netko tko poznaje zdravstveni sustav na način na koji ga ona poznaje”.

Odluku o smjeni vam je uručio profesor Vatavuk. Kako je to izgledalo? Što vam je rekao?

Nije me iznenadila smjena, budući da profesor Vatavuk u zadnjih dva tjedna otkako je v.d. ravnatelja nije poduzeo ništa što sam mu ja predlagala. Znači, mjere teleradiologije, da se nadomjeste radiolozi koji trenutno fale, zatim da se uskrati korištenje starih godišnjih odmora, sada, radiolozima koji su bili planirani, ali kada nismo imali ovaj problem. Znači, više ih je od 10 na godišnjem odmoru, a to mi je također odbio. Isto tako, nije dozvolio potpisivanje i nije potpisao suradnju s ustanovama KB Dubrava i KB Merkur gdje smo dogovorili, na razini šefova radiologije i ravnatelja da će oni poslati ispomoć, kao što smo mi slali primjerice, ispomoć naših inženjera na Sveti duh. Isto tako, dobila sam informaciju iz Ministarstva zdravstva da su ovaj tjedan trebali stići radiolozi iz Dubrave, međutim to se nije dogodilo. Profesor Vatavuk to nije učinio. Smatram njega direktno odgovornim za to.

Kada je profesor Vatavuk imenovan na mjesto vršitelja dužnosti i on je rekao surađuje sa svima i da ima odličnu komunikaciju i vi ste mu pružili zapravo ruku suradnje i rekli ste da ćete mu pomoći u svemu. Je li on razgovarao u tom periodu s vama? Ovo što ste sada nabrojali mi ne izgleda kao neka dobra suradnja.

Svaki dan smo razgovarali, a on je potpuno autističan za bilo kakve argumente. Njegova komunikacija je na razini kada započnete rečenicu, on je prekida. Tražio je da sve razgovaramo usmeno, da ne šaljem nikakve mailove kako ne bi bio vidljiv trag. Znači, smjena koju je on učinio, usto prijetio je otkazom ukoliko budem istupala u medijima. Mi svi znamo da Ustav po članku 38. garantira svakom čovjeku slobodu govora i mišljenja. Ja ovu slobodu govora koristim da za zaštitu zdravlja naših pacijenata. Usto ,svi zakoni Republike Hrvatske moraju se usklađivati s ustavom pa tako i Zakon po Vatavuku koji zapravo sprječava bilo kome da se oglašava osim njega. Ja radiologiju dobro poznam. smjena je neargumentirana i nezakonita jer me štiti Zakon o zaštiti prijavitelja nepravilnosti i ona zapravo nije pravno dovoljno dobro argumentirana. Organizacija rada – demantiraju ga brojke: 9 111 pacijenata je obrađeno u periodu od 1. do 17. ovog mjeseca, u odnosu na isto razdoblje kada je bilo 6 200. Znači argumenti su na mojoj strani.

Čuli smo u priopćenju da vas profesor Vatavuk podržava u svim prijavama nepravilnosti koje ste iznijeli, međutim kaže da revizija nije otkrila ništa. Kako je to moguće?

Bivša predstojnica nije negirala prethodno izrečene tvrdnju da su u KBC-u ljudski odnosi narušeni, ali je za to stanje ponudila drukčije objašnjenje.

– Ja sam u sukobu sa svima onima koji rade i šefovi su klinika u KBC-u Sestre milosrdnice, a koji ujedno imaju i privatne bolnice i rade u korist svojih privatnih bolnica koristeći resurse javnozdravstvenog sustava. Imam 400 stranica dokaza da su postojale kriminalne radnje i to je neosporivo. Falsificiranje službenih dokumenata – dodala je Zadravec.

Nedavnu reviziju koja je izvršena u bolnicu ponovno okarakterizirala kao “apsurdnu” i “smiješnu”, a u srijedu najavljene revizije koje će zatražiti ministar zdravstva Vili Beroš drži “paravanom”.

Zadravec je rekla da uživa potporu “četrdesetoro inženjera radiologije i drugih kolega”.

Zadravec je također ustvrdila da su sa sastanka u KBC-u Sestre milosrdnice koji se održao u utorak, a čija je tema bio nedostatak radiologa, izašla četiri predstojnika – predstojnik Klinike za psihijatriju prof. dr. sc. Dalibor Karlović, predstojnik Klinike za kirurgiju prof. dr. sc., Mario Zovak, dr. med., predstojnica Klinike za neurologiju prof. dr. sc. Arijana Lovrenčić-Huzjan i predstojnica Klinike za kožne i spolne bolesti akademkinja Mirna Šitum – te predsjednik Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu prof.dr.sc. Davor Vagić, dr.med.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.4 ° C
21.1 °
18.2 °
51 %
6.2kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: