5.4 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Elitni snajperist bori se protiv Rusa: Jučer sam bio programer, danas ubijam ljude

Pročitajte još:

Jednostavno im želim pomoći – rekao je Wali i dodao: ‘Moram pomoći jer ovdje ima ljudi koji su bombardirani samo zato što žele biti Europljani, a ne Rusi’.

Donedavno je radio kao programer i sigurnost obiteljskog doma u Kanadi zamijenio je ratnim područjem u Ukrajini. Ovo mu nije prvo ratište jer je kao bivši snajperist elitne jedinice Royal 22e bio u Iraku i Afganistanu, a borio se i na strani Kurda u ratu protiv Islamske države.

Snajperist, po zanimanju programer, stigao je s još trojicom sunarodnjaka i ušao u zemlju preko granice s Poljskom.

– Vrlo jednostavno. Želim im pomoći. Moram im pomoći jer ljude bombardiraju samo zato što žele biti Europljani, a ne Rusi – govori Wali za CBC News.

Nekad je bio član elitne kanadske jedinice Royal 22e. Borio se i u Iraku i Afganistanu, bio na strani Kurda u ratu protiv tzv. Islamske Države prije nekoliko godina.

Ukrajinci su ga srdačno dočekali.

– Bili su tako sretni što dolazim, odmah smo se sprijateljili. Prije tjedan dana bio sam programer, a sad uzimam antitenkovske projektile iz skladišta i ubijam prave ljude. To je sad moja stvarnost – rekao je Wali.

Najteži trenutak, tvrdi, bit će mu prvi rođendan sina ovaj tjedan koji će morati propustiti. Supruga nije bila za to da ode u rat.

– Možete misliti što je rekla i što sad misli – kaže.

Nije jedini kanadski vojnik u Ukrajini, CBC News piše kako su u kontaktu s još petoricom, ali većina njih ne želi govoriti u javnosti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.1 ° C
7.2 °
2.5 °
89 %
0.5kmh
7 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: