12.4 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Gradonačelnik Petrinje i ljubitelj skupocjenih marki u uredu imao jacuzzi!

Pročitajte još:

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović je prilikom primopredaje dužnosti HDZ-ovoj Magdaleni Komes, potvrdio da će uzeti šest plaća na koje ima pravo kao dužnosnik, te je iznenadio javnost rečenicom da mu je žao što nema pravo na punu plaću svih 12 mjeseci (već šest mjeseci punu, a još šest mjeseci pola plaće).

Osim jacuzzija, Dumbović je novoj vlasti ostavio dug u gradskoj blagajni od gotovo 9 milijuna kuna.

U privremenom sjedištu gradske uprave novu je gradonačelnicu i njezina zamjenika Ivana Prskala njezin prethodnik sa suradnicima dočekao cvijećem. Nešto kasnija primopredaja bila je uvjetovana ponovljenim izborima na jednom izbornom mjestu.

Dumbović je spomenuo nekoliko projekata koji su u tijeku ili pred završetkom, napomenuvši kako će njihovo financiranje biti veliki problem. Posebno je spomenuo obvezu obnove i revitalizacije života. Također je najavio svoje privremeno povlačenje zbog privatnih planova, uz napomenu da će koristiti mogućnost primanja šest plaća. Ipak nije isključio povratak u politiku, navodi HRT.

Dumbović tvrdi da kostura iz ormara neće biti, a RTL neslužbeno doznajemo da ih već ima. Grad je navodno u minusu više od devet milijuna kuna, a na računu ima tek 700 tisuća. Rok za isplatu plaća je sutra, a one iznose oko tri milijuna.

Zanimljivija je činjenica da je, kao što je RTL neslužbeno doznao, da je 20-ak dana prije izbora u gradskoj upravi postavljena nova kuhinja.

Osim jacuzzija, Dumbović je novoj vlasti ostavio dug u gradskoj blagajni od gotovo devet milijuna kuna.

“Ima i dobrih stvari koje nam gradonačelnik sa svojim suradnicima ostavlja. Ono loše što imamo na stanju nećemo se previše baviti time i ostavit ćemo to za neke druge institucije da analiziraju ili eventualno pokrenu nekakve postupke”, kazala je nova gradonačelnica Magdalena Komes. Pokušali smo financijsku situaciju u gradu Petrinji  provjeriti s gospođom Komes sada kad je preuzela dužnost, no nije nam se javila.

Tko je Dumbović?

Nekad ugostitelj po zanimanju, član je Čačićevih Reformista, u koje je prešao iz HNS-a. Bio je prozivan za nered u dodjeli humanitarne pomoći nakon potresa koji je pogodio Baniju, a pojavile su se i afere vezano uz njegovu imovinu, i poslovanja njegove obitelji. Mediji su pisali i o njegovim skupim odjevnim predmetima, piše Index.

Vrijedi napomenuti i činjenicu da je bivši petrinjski gradonačelnik diplomirao u 60. godini.

Stekao je titulu diplomiranog menadžera na studiju Operativnog menadžmenta na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima Sveučilišta Union – Nikola Tesla. Bilo je to 2013. godine kada je Čačić s njim išao na izbore.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
18.4 ° C
21.1 °
16.1 °
58 %
1kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
22 °
Čet
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: