16.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Milanović ozbiljno upozorava o Putinovoj prijetnji: ‘Ovaj rat će trajati, moramo paziti na svaki budući potez!’

Pročitajte još:

Na konferenciji Dan velikih planova koja se danas održava u Zagrebu, gostovao je i predsjednik Zoran Milanović. U izjavi novinarima ondje je komentirao i Putinovo obraćanje naciji.

“Ovo je užasno opasna situacija. Natežem se i rječkam s onima koji su do jučer Putinu virili iz džepova sakoa”, rekao je Milanović.

“Bez pješaštva nema ove vrste rata, tu smo gdje smo, znali smo da ćemo se tu naći, za nuklearno oružje Putin svako malo ponovi, tu ne vidim glavni problem. Problem je da Rusija nije slomljena ekonomski, to mu daje prostor kod kuće i vremena da napravi sljedeći korak s kojim možda nije računao. Ovo će sigurno trajati, imamo nas, Zapad koji se na ukrajinskom tlu bori s Rusijom i Rusiju koja rat nikako ne smije izgubiti”, rekao je predsjednik.

Na pitanje ima li Hrvatska plan ako dođe do nuklearnog rata, Milanović je kazao da Hrvatska nije sudjelovala u ključnim odlukama.

“Niti smo Poljaci, niti smo upali u Ukrajinu, niti smo donosili ključne odluke. Ušli smo u NATO s primarnim ciljem da nas Amerikanci zaštite od barbarizma i opasnosti iz Beograda. Hrvatska nema nuklearno oružje i nije nuklearna sila. Mi u Hrvatskoj imamo skloništa, ali uopće ne želim razmišljati o tome da bismo mi bili meta. Zašto bismo mi bili meta? Znači, pazi što pričaš i jezik za zube. Budi glasniji kada je riječ o Hrvatima u Bosni i Hercegovini”, dodao je Milanović.

Voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhićena je jutros po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, neslužbeno, zbog sumnje da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svog rođaka.

“Ono što je tu frustrirajuće je da se nama stvara privid i stvara nam se kompleks da mi krademo europske pare. Živiš cijelo vrijeme u strahu da će ti doći europski istražitelj. To je naš novac, nije europski novac. Ako i je, onda ga ima jako malo. Ovo sve skupa je jedan vrlo upitan posao”, komentirao je Milanović.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
17.8 °
14.3 °
47 %
4.6kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: