9.1 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

MORH: Pronađena su oba pilota, katapultirali su se, u stabilnom su stanju

Pročitajte još:

Piloti aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 dvosjeda, koji se srušio tijekom planske obučne aktivnosti u Virovitičko-podravskoj županiji uspješno su se katapultirali i prizemljili, priopćio je MORH.

Avion MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti srušio se na nenaseljenom šumovitom području u Virovitičko-podravskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a. Avion se srušio nešto prije 14 sati na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji. Nekoliko sati trajala je potraga za pilotima. Na sreću oba su pronađena i van životne opasnosti.

Piloti su u stabilnom stanju, izvan životne opasnosti i bit će prevezeni u bolnicu na liječnički pregled. Oni su se iz zrakoplova MiG-21 dvosjeda, koji se srušio tijekom planske obučne aktivnosti kod Slatine, uspješno katapultirali i prizemljili. Na mjesto nesreće radi potrage i spašavanja odmah su bila upućena dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171, pripadnici Pukovnije Vojne policije te bespilotne letjelice.

Angažirane su bile i operativne snage sustava civilne zaštite: Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, a na teren su upućeni i policijski službenici i lovci. MORH će pravovremeno izvijestiti javnost o detaljima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
9.1 ° C
9.4 °
7.1 °
80 %
3.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: