3.4 C
Zagreb
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Pjevala mu Lepa Brena na raskošnoj svadbi: Samo dan prije velebne svadbe poduzetniku stigao hladan tuš

Neugodna afera trese poznatog mladoženju čija je svadba probudila velik interes nakon što su na njoj nastupali Lepa Brena i Petar Grašo.

Pročitajte još:

Naime, poduzetniku Darku Marijanoviću, vlasniku hotela Scala u Vodicama, uoči velebne svadbe s odabranicom Martinom Ravlić, kćeri Mate Ravlića, vlasnika drvoprerađivačke tvrtke Slavonija D, stigla je zanimljiva presuda.

Kako doznaje Telegram, u aferi s golemim stečajnim kriminalom, za koji je optužena mreža suradnika nekadašnjeg suca Trgovačkog suda u Zagrebu Mihaela Kovačića, tijekom godina je iz stečajeva izvučeno oko tri milijuna eura, odnosno nešto više od 22 milijuna kuna.

Dio tih milijuna završio je i kod Darka Marijanovića, koji je bio blizak sa sucem Kovačićem te stečajnim upraviteljima Ivom Petanjek i njezinim ocem Brankom. Navodno je stečajna upraviteljica uplatila Marijanovićevim firmama preko pet milijuna kuna, a dio novca izvučen je iz stečaja Hyundai Auta, a dio iz stečaja nekoć moćne građevinske tvrtke Tempo d.d.

Nova stečajna upraviteljica Davorka Huljev tužila je Marijanovićevu firmu Liquidus projekti u kojoj je završilo 450 tisuća kuna iz Tempa. Taj je novac, kako proizlazi iz iskaza svjedoka, Iva Petanjek posudila Darku Marijanoviću.

Prema posljednjem izvještaju nove stečajne upraviteljice, Tempo je pravomoćno na sudu dokazao da mu Liquidus projekti moraju vratiti novac izvučen stečajnim kriminalom. Marijanoviću je presuda stigla uoči svadbe o kojoj su danima brujali mediji.

Mladoženja je tako osim troškova svadbe imao i ovršni trošak zbog golemih stečajnih malverzacija u kojima su se našle i njegove firme. Sasvim konkretno, USKOK u optužnici tvrdi da je njegova tvrtka Liquidus projekti u kombinacijama sa sucem Kovačićem i stečajnim upraviteljima nezakonito zaradila 500.364 eura odnosno 3.770.000 kuna. U tvrtku Adria Victus, koju on također kontrolira, prebačeno je još 26.544 eura odnosno 200.000 kuna. Na račun Liquidus nekretnina uplaćeno je dodatnih 232.264 eura odnosno 1.750.000 kuna izvučenih stečajnim dužnicima.

Marijanović unatoč tome nije optužen te da je u međuvremenu došlo u pitanje hoće li se od njegovih firmi uopće moći oduzeti novac.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Na futsal utakmici u Rijeci Armada pjevala “umri Livaja”

Užasne smo povike već više puta slušali na riječkom području što se tiče Marka Livaje (30), ali sve je...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
3.6 ° C
8.7 °
-0.2 °
85 %
0.5kmh
0 %
Ned
13 °
Pon
14 °
Uto
13 °
Sri
15 °
Čet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9243
GBP
1,1696
CHF
1,0484
CNY
0,1285
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: