6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Plenković u Vukovaru: Odajemo počast onima koji su za Hrvatsku dali najviše

Pročitajte još:

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s članovima Vlade sudjeluje u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Premijer će s ministrima biti u Koloni sjećanja koja kreće ispred Nacionalne memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro”, a završava na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata gdje će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće, a u 12.30 služit će se i misa za sve pokojne i nestale u Domovinskom ratu.

Vukovar je temelj hrvatske slobode, demokracije i samostalnosti, rekao je Plenković novinarima nekoliko trenutaka prije početka Kolone ispred vukovarske bolnice.

“Drago mi je da smo danas ovdje s brojnim Hrvatima iz Hrvatske i inozemstva, koji su došli odati počast Gradu Heroju, Gradu Vukovaru”, rekao je premijer Andrej Plenković. Naglasio je kako je ovo prva godina da u Vukovaru nema dr. Vesne Bosanac. Njeno ime i ime dr. Jurja Njavre vječno su upisani u temelj Hrvatske, u temelje naše slobode, kaže premijer.

“Zato smo im zahvalni i zato ćemo odati počast onima koji su za Hrvatsku dali najviše”, kaže.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: