14.5 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Skandal u Slavoniji: Župnik u porukama nagovarao župljanku na grupni seks

Pročitajte još:

U SLAVONSKOJ općini Sikirevci ovih je dana došlo do scenarija kao iz sapunica – lokalni svećenik (podaci poznati redakciji) uhvaćen je u aferi s jednom udanom mještankom.

Suprug mještanke, Ivan Lepan, pronašao je poruke u telefonu svoje supruge za koje se ispostavilo da ih je razmjenjivala sa župnikom. Obratio se nadbiskupiji, razgovarao s biskupom i tajnikom nadbiskupije te zatražio da župnika razriješe dužnosti momentalno. O svemu postoji i službeni zapisnik. Kako se to još uvijek nije dogodilo, ni više od tjedan dana nakon što se obratio nadbiskupiji, o svemu je odlučio progovoriti javno, piše Index.

“Moja supruga se njemu na ispovijedi požalila da se ne osjeća voljeno u braku. Za to sam i ja kriv jer joj nisam posvetio dovoljno pažnje, ali volim je više od ičega. Svećenik je to iskoristio, počeo joj se javljati, pisao joj je da ju više ne gleda kao svećenik, nego kao muškarac”, ispričao je za Index razočarani Lepan.

Poruke je Ivan našao slučajno, u posljednja dva mjeseca primijetio je da mu supruga sakriva dio poruka u mobitelu, odnosno da ih štiti šifrom. Ispostavilo se da su se iza šifre krile poruke koje je primala od župnika. Uvjerio se u to i kad je u ime supruge poslao nekoliko poruka svećeniku koji je na to brzo odgovorio.

“Tu je bilo eksplicitnih poruka, nagovarao ju je čak i na grupnjak, govorio joj da povede prijateljicu. Slao joj je i snimke i fotografije na kojima masturbira. Supruga mi je sve priznala, ona sebe krivi, ali ja sam joj objasnio da nije ona tu kriva, već on koji iskorištava svoj položaj. Znam da ovo nije prvi put da se svećenik ovako ponaša, imam informacije da je iste odnose održavao s 12 žena u mjestu, ovo nije prvi put”, kaže Lepan.

Dodaje i da mu je supruga rekla da sa svećenikom nije spavala, no da ju je on pozivao da navečer dođe do njega. “Govorio joj je da u 22 sata automobilom dođe do njega, kao da želi da to svi vide i da selo priča”, čudi se Lepan.

“Supruzi sam sve oprostio”
Odlučio je progovoriti javno kad je shvatio da nadbiskupija ništa ne poduzima. U mjestu se, kaže, susreo s porugom i osudom, no to ga ne dira. “Ja sam svojoj supruzi sve oprostio, mi smo to riješili, i njoj je bilo teško, ali volimo se, naš odnos je snažan. Razgovarao sam o ovome s djecom, sa širom obitelji, svi me podupiru. Nisam ishitreno donio odluku da o ovome progovorim”, iskren je.

I suprugu nagovara da progovori o svemu jer, kaže, ona ne bi trebala podnositi žrtvu i krivnju za postupke župnika koji iskorištava svoju poziciju. Dodaje da je svećenik i protekle nedjelje bio u crkvi u Sikirevcima za vrijeme mise.

“Rekao je župljanima da se mole i za njega jer je krivo optužen, bilo je i onih koji su mu na to pljeskali i tapšali ga po ramenu”, kaže nam.

“Ja sam spreman i na sud zbog ovoga, imam sve dokaze, moja supruga će svjedočiti. Crkva bi trebala biti nešto sveto, moja kći ide tamo u crkvu, ne želim da je odgajaju i uče takvi ljudi poput tog svećenika. Ja njega ne mrzim, pokušao sam čak doći do njega, pozvao ga da razgovaramo o svemu i to riješimo. Nije mi nikad niti odgovorio, takav je on čovjek”, poručuje Lepan.

Nekoliko puta smo prije izlaska teksta pokušali dobiti i župnika, međutim on je svaki put bio nedostupan.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.3 ° C
14.4 °
11.8 °
36 %
1.5kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
9 °
Ned
9 °
Pon
11 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: