3.9 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Biden po publici tražio članicu Kongresa koja je poginula: ‘Jackie, jesi tu?’

Pročitajte još:

Republikanska članica Kongresa Jackie Walorski poginula je u prometnoj nesreći 3. kolovoza ove godine. Pomogla je organizirati konferenciju o borbi protiv gladi na kojoj ju je Biden sada pokušavao pronaći

Američki predsjednik Joe Biden najstariji je čovjek na toj dužnosti u američkoj povijesti, a kritičari ne propuštaju priliku za istaknuti njegove brojne lapsuse koje pripisuju njegovoj dobi.

Biden se ovoga puta našao na meti kritika nakon što je u publici na konferenciji o borbi protiv gladi pokušao pronaći članicu Kongresa Jackie Walorski. Walorski je bila jedna od organizatorica konferencije i vjerojatno bi joj prisustvovala da nije poginula u kolovozu ove godine u prometnoj nesreći.

“Jackie, jesi li tu? Gdje je Jackie? Mislio sam da će i ona biti ovdje”, rekao je zbunjeni Biden s govornice.

Walorski je poginula početkom kolovoza u teškoj prometnoj nesreći u saveznoj državi Indiani zajedno s još dvoje članova svog kabineta. Imala je 58 godina.

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre pokušala je opravdati Bidenov lapsus, kazavši kako je predsjednik imenovao članove Kongresa zaslužne za organizaciju konferencije te kako mu je prva naum pala Walorski zbog svog zalaganja za problem gladi i pretilosti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.7 ° C
6.1 °
2.8 °
78 %
1.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: