15.5 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Splićanka nije mogla doći k sebi nakon što je dobila račun za kavu: Vrijedi li ovoliko kava?

Otkako je Hrvatska izgubila kunu i prihvatila euro, čak je i kava postala luksuz. Kako će se Hrvati prije odreći kruha nego šalice kave, osobito sad kad je počelo lijepo vrijeme, na njoj se najviše lome koplja.

Pročitajte još:

Na cijenu kave žale se svi, od građana i ugostitelja pa sve do proizvođača. Mnogi su primijetili kako su cijene kave od uvođenja eura strelovito krenule prema gore, a neki drugi opet kažu kako je omiljeni napitak poskupio i puno ranije.

Jedna Splićanka je svoje nezadovoljstvo podijelila na društvenim mrežama gdje je objavila sliku računa na kojem se vidi kako je u centru grada, na Pjaci, veliku kavu s mlijekom platila 3,20 eura iliti po starome – 24,11 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

24568848
Screenshot Facebook

Na računu je bilo istaknuto da u cijenu nije uračunata napojnica, a ljutita Splićanka je kratko i jasno poručila: ‘Nećeš je ni dobiti‘. Neki su komentirali i to. “Meni su ovakve poruke gadljive na računima i ako isto piše iz inata neću ostavit ni lipu. Napojnica je dobra volja, poklon za ekstra uslužnost i kvalitetu konobara, a ne prošenje ‘daj babi kunu‘. Na kavu od eura ostavit ću i pola cijene za uslugu, ali na ovoliko ne, jer je napojnica itekako uključena“, jedan je od komentara.

“Svaki kafić ima cjenik, prema tome sami ste krivi, ne opravdavam cijenu, ali to su činjenice, svatko ide tamo gdje mu je ok i za što ima novca, vi ih očito imate, pa ne shvaćam čemu kukanje, možda sam okrutna, ali tako je“, zaključila je jedna gospođa.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.5 ° C
16.8 °
12.5 °
48 %
5.7kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: